Knivoverfald ved skole: Tiltalte afviser anklagen

Loyal to Familia er et broderskab, siger 23-årig, som er tiltalt for at have deltaget i drabsforsøg

To unge mænd nægter fredag i Retten på Frederiksberg, at de forsøgte at dræbe en elev på Københavns Tekniske Skole i februar sidste år.

Og begge afviser også, at overfaldet på den 22-årige har noget at gøre med banden Loyal to Familias voldelige opgør med en anden bande, Værebros Hårde Kerne.

Offeret, der studerer til tandtekniker, blev ramt af 10 knivstik og var i potentiel livsfare, oplyser anklageren, Frederik Larsen.

Oprindeligt mente anklagemyndigheden ikke, at der kunne føres bevis for, at der var tale om et bandeopgør.

Men efter nogle måneder ændrede man holdning. Så blev tiltalen skærpet til at omfatte straffelovens såkaldte bandeparagraf, som kan give en betydelig forhøjelse af straffen.

Denne manøvre holder ikke, lyder det fra de tos forsvarere, Jane Ranum og Rolf Gregersen, som kræver denne del af anklagen afvist.

- Det er mine brødre, det er et broderskab, siger den ene af de tiltalte, der er 23 år, om sit tilhørsforhold til Loyal to Familia.

- Vi hænger ud sammen, fordi vi er venner og barndomsvenner, forklarer han. Hvorfor LFT blev dannet, vil han, der har været i lære som bager, ikke udtale sig om.

Han erkender, at han deltog i overfaldet 11. februar lidt før klokken otte. Det 22-årige offer blev omringet af en gruppe maskerede mænd, da han ankom til Københavns Tekniske Skole i sin bil.

Men han vidste ikke, at der skulle bruges kniv, lyder det.

Hjemme hos manden har politiet fundet en skudsikker vest, som han tager på, når han "føler for det."

- Hvis jeg for eksempel har sovet dårligt, forklarer manden. Han har oplevet, at nogle kammerater er blevet skudt uden at tilhøre bandemiljøet.

Den anden tiltalte, der er 20 år, nægter at have deltaget i overfaldet, hvor der også blev brugt køller som våben.

To parkeringsvagter på stikkerne straks efter overfaldet. De besluttede i en bil at følge efter en sølvgrå Toyota, som kørte væk fra skolen med tre eller fire mørkklædte personer.

Vagterne holdt løbende politiet informeret pr. telefon, mens de fulgte efter Toyota'en til Bispebjerg Bakke. Her blev bilen brændt af, og de mørkklædte fortsatte i en anden bil.

Nævningesagen fortsætter over flere dage.