100 børn evakueret efter fund af krysantemumbombe

Børneinstitutioner med over 100 børn er blevet evakueret fra et område i Lystrup ved Aarhus efter fund af ueksploderet krysantemumbombe, oplyser politiet

Ved du noget? Mail til 1224@eb.dk eller sms 1224 (almindelig sms-takst)

En stor ueksploderet krysantemumbombe er fundet under taget på et parcelhus i Lystrup ved Aarhus.

To børneinstitutioner med tilsammen over 100 børn og voksne måtte fredag sidst på formiddagen evakueres fra området omkring Hasselhaven i Lystrup ved Aarhus.

Det skete efter fundet af en ueksploderet krysantemumbombe under taget på et parcelhus på Hasselhaven, oplyser politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi.

Børneinstitutionerne Hasselhaven med 65 vuggestue- og børnehavebørn og Blomsterhaven med omkring 50 børn og voksne må tilbringe dagen i Lystruphallen, mens bomberyddere fra EOD i Skive undersøgte bombefundet.

Fundet blev gjort af en tømrer, som en husejer på Hasselhaven havde tilkaldt, fordi der var hul i hans tag.

Da tømreren undersøgte taget for at udskifte nogle tagsten, opdagede han en 18 centimeter stor, ueksploderet krysantemumbombe ligge på rockwool-isoleringen på husets loft.

Håndværkeren tog et billede af bomben, som politiet straks sendte videre til forsvarets bomberyddere i Skive.

- Bomberydderne rådede til at lade bomben blive liggende, og de rykkede straks ud for at komme til Lystrup og fjerne den, siger Mogens Brøndum.

I mellemtiden evakuerede politiet de to børneinstitutioner, der ligger lige i nærheden af parcelhuset.

Da bomberydderne ankom til stedet ved 14-tiden, fik de krysantemumbomben anbragt i en bombebrønd, så den ikke længere udgjorde nogen fare, oplyser Mogens Brøndum.

Indsatsleder på stedet, Gert Bisgaard, Østjyllands Politi siger til Ekstra Bladet:

- Det er en krysantemumbombe, der er skudt op uden at eksplodere. Så er den røget ned i huset og gennem taget. Først da tømreren kom i dag, blev bomben opdaget. Hvornår den er drattet ned, aner vi ikke, den viste sig heldigvis at være ufarlig.

Ved du noget? Mail til 1224@eb.dk eller sms 1224 (almindelig sms-takst)