'Hvide Bude' leverede 741 gange til 'bedsteborgere'

231 kunder - blandt dem advokater, journalister og andre 'bedsteborgere' - var kunder hos De Hvide Bude, der leverede kokain til døren

Politiet i København har nu identificeret størstedelen af kunderne hos 'De hvide bude', der leverede kokain og ecstasy til døren hos 'bedsteborgere' i København, som politiet kalder kunderne. Blandt dem er advokater og journalister.

Københavns Politi har talt med cirke 200 af de i alt 231 kunder, som har modtaget 741 leverancer fra 'De hvide bude', der blev afsløret kort før jul.

- Størsteparten erkender køb af kokain. Og det står klart, at de fleste kunderne er bedsteborgere og opad, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen, Afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

Politiet vil dog ikke nærmere identificere kundekredsen af risiko for, at nogle af kunderne bliver genkendt.

112 Advokater og journalister købte kokain hos hvide bude

Bøden for køb første gang er 3000 kr. Bøden stiger så i takt med antallet af køb, ligesom bøden stiger, hvis man tidligere er taget med narkotika.

Den største bødestraf for besiddelse af narko er 16.000 kr.

- Vi har ikke brugt efterforskningsmæssige ressourcer på at klarlægge kundernes erhverv og status. Men ud fra brugen af firmatelefoner har vi alligevel konstateret en række arbejdsforhold. Og derfor ved vi, hvad kunderne beskæftiger sig med, forklarer Lau Thygesen.

Et par dage før jul anholdt politiet to mænd fra 'De Hvide Bude', som leverede kokain og ecstasy direkte til døren hos kunder, der bestilte stofferne på sms på telefonnummeret 22910102.

112 Politiet afslører 200 københavnske kokainkunder

Politiet har nu ringet de mange kunder op og sigtet dem for besiddelse af narkotika til eget brug. De fleste har tilstået og får tilsendt et bødeforlæg.

Narkokunderne får også en hilsen fra politiet i form af et brev, som du kan læse nedenfor.

De to mænd, der drev 'De Hvide Bude' sidder varetægtsfængslet og venter på dom.

112 Flere kokain-kunder har meldt sig selv til politiet