Dramatisk biljagt endte med politiskud

En betjent måtte springe for livet, da en mand i søndag forsøgte at påkøre ham

Manden i den sorte bil kørte ind i en container, hvorefter han flygtede fra stedet (Foto: Kenneth Meyer)
Manden i den sorte bil kørte ind i en container, hvorefter han flygtede fra stedet (Foto: Kenneth Meyer)

Var du vidne til biljagten, eller ved du noget? Kontakt gerne Ekstra Bladet med en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (alm. sms-takst).

En dramatisk biljagt endte søndag eftermiddag med, at en betjent måtte kaste sig for at redde sit liv og efterfølgende skyde to til fire gange mod den sorte bil, som var blevet jagtet på Amager.

- Der er en kort eftersættelse ude ved Christinia, hvor politiet desværre mister køretøjet. Derfor bliver det rundkastet over radioen, at vi gerne vil have fat i den her sorte bil. På Amager observerer en patruljevogn køretøjet og forsøger at bringe det til standsning, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Dan Aakerhjelm Sørensen, til Ekstra Bladet.

Men det ønsker føreren på ingen måde at imødekomme, og derfra tager det fart.

- De kommer ud til Øresundsvej, hvor de kører ind ad Krimsvej, som er en blind vej, hvor der er en byggeplads, så føreren bliver nødt til at stoppe, siger efterforskningslederen.

Patruljevognen vælger herfra at standse vognen nogle meter bagved føreren af den sorte bil, og betjenten fra passagersædet træder ud af bilen for at råbe ham an. Men føreren af bilen ville ikke høre efter.

- Han forsøger derefter at påkøre betjenten, som måtte kaste sig for livet. Herunder bliver der afgivet skud mod køretøjet, og det forulykker kort efter ved at køre ind i en container, siger Dan Aakerhjelm Sørensen.

Påkørslen mod containeren stoppede dog ikke manden, som efterfølgende stak af og forsøgte at gemme sig. Politiet fik ham indhentet, og han er nu anholdt for blandt andet at bringe andres liv og førlighed i fare.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at teknikere lige nu arbejder på at undersøge de helt konkrete omstændigheder omkring episoden. Den Uafhængige Politimyndighed er orienteret.

Manden i den sorte bil er blevet undersøgt på skadestuen, og han har det godt.

1 af 3 Føren kørte ind ad Krimsvej, hvor skudepisoden fandt sted (Bing Maps)
2 af 3 Føreren af bilen endte med at ramme en container (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 3 Manden i den sorte bil kørte ind i en container, hvorefter han flygtede fra stedet (Foto: Kenneth Meyer)