Fik dom og blev befriet af vennerne

Tilhørere i retten gik amok, da 19-årig fik dom for indbrud. Fængselsbetjent slået ned

Politiet efterlyser den 19-årige Lavdrim Ahmedi, der blev befriet af venner i retten på Frederiksberg. (politifoto)
Politiet efterlyser den 19-årige Lavdrim Ahmedi, der blev befriet af venner i retten på Frederiksberg. (politifoto)

Et års fængsel lød dommen i går i Frederiksberg Ret over den 19-årige Lavdrim Ahmedi, der straks modtog dommen og han accepterede også, at han fortsat skulle sidde varetægtsfængslet.

Men så eksploderede hele retslokalet i dramatik, da hans mange venner på tilhørerpladserne gik amok og befriede den 19-årige, der har tilknytning til banden LTF, Loyal To Familia.

Der var kun to fængselsbetjente til at bevogte den 19-årige, og den ene blev straks sat ud af spillet, da han brutalt blev slået til jorden af tilhørerne.

- Det var meget dramatisk, siger senioranklager Lisbeth Thyssen, som dog ikke nærmere kan redegøre for, hvad der præcist skete i retssalen.

- Nu er jeg jo pludseligt vidne, siger hun.

Se også: Dramatisk flugt fra retten: Politiet efterlyser 19-årig

Politiet på Bellahøj efterforsker flugten i forsøget på at identificere de venner, der befriede den 19-årige, der er kendt for indbrud. Venner kan sigtes både for befrielse af fangen og vold mod fængselsbetjenten.

- Vi vil gerne have ham bag lås og slå hurtigst muligt inden han begår ny kriminalitet, siger politikommisær Tom Arnoldsen, Bellahøj politi. Politiet betegner ham dog ikke umiddelbart som farlig.

Flugten skete kl. 16.30 i går.

Den 19-årige havde siddet varetægtsfængslet siden 1. oktober, og han blev dømt for to indbrud og to indbrudsforsøg i går, det ene indbrud i et privat hjem, det andet i et supermarked.

Nu kan han også se frem til en dom for flugt. Det indbringer typisk 20 dages ekstra fængsel. Den 19-årige har formentlig et stort netværk i Tingbjerg-området, der kan skjule ham, mener politiet.

Den 19-årige beskrives som 174 cm. høj, almindelig af bygning, brun i huden, brune øjne, har kort sort hår. Ved flugten var han iført hvid skjorte og mørke bukser.

Endnu en fængselsbetjent overfaldet
- Vi er forfærdeligt kede af, at endnu en fængselsbetjent er kommet til skade. Det er ved at være en kedelig statistik, siger Ina Rasmussen fra Dansk Fængselsforbund.

Senest blev en fængselsbetjent overfaldet i Vestre Fængsel den 8. januar af en dømt eks-rocker, der er erklæret for sindssyg, og som venter på at blive flyttet til Sikringsafdelingen ved psykiatrihospitalet i Nykøbing Sjælland, hvor der ikke er plads.

- Det er langt fra første gang, at en indsat er blevet befriet fra retten, men det er politiet, der vurderer om der skal være politifolk til stede til bevogtning eller ej. I denne sag har man åbenbart vurderet, at det var nok med to fængselsbetjente, fordi kriminaliteten, som han blev dømt for, ikke var grovere, siger Ina Rasmussen.

Fængselsforbundet ser frem til, at den særligt sikrede retssal i København, som der har været talt meget om, kommer i brug.

- Alle er vist enige om, at der er behov for den, siger Ina Rasmussen.