Fængslet for grov vold

POTENTIEL DØDSVOLD: 74-årig mand svæver mellem liv og død efter brutalt overfald - 34-årig mand fængslet i fire uger og sigtet for forsøg på manddrab

En 34-årig fraskilt familiefar fra Tønder blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg og sigtet for forsøg på manddrab.

Sigtelsens alvorlige karakter er en stærk indikation på, at den 34-årige har begået et ualmindeligt brutalt og groft overfald på en 74-årig mand i dennes lejlighed i Tønder. Den 74-årige, som bor alene i lejligheden, er indlagt på Odense Universitetshospital og hans tilstand beskrives som yderst kritisk.

Se også: Mand anholdt for at tæske og true sin ekskæreste

Den 74-årige har ifølge Ekstra Bladets oplysninger adskillige skader på kroppen og hovedet, og han er angiveligt blevet tæsket med et stumt instrument.

- Vi har afviklet et grundlovsforhør for lukkede døre, så jeg kan af hensyn til den videre efterforskning ikke uddybe de nærmere omstændigheder ved overfaldet, siger vicepolitikommissær Bent Thuesen, Syd og Sønderjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Ikke fra misbrugsmiljø
Således foreligger der ingen oplysninger om motivet eller relationen mellem den 34-årige og den 74-årige.

Ifølge Bent Thuesen er der dog intet, der tyder på, at de to mænd er en del af et misbrugsmiljø, eller at nogen af dem var påvirket af alkohol eller narkotika forud for overfaldet.

- Det kan være et økonomisk mellemværende eller noget helt andet, vi ved det ærligt talt ikke, siger Bent Thuesen.

Se også: Ny og syg trend: Intetanende slås i jorden

Ekstra Bladet erfarer, at den 34-årige var yderst ordknap ved grundlovsforhøret, og det faktum sammenholdt med, at det ikke har været muligt at afhøre det hårdt kvæstede offer, efterlader politiet med flere ubesvarede spørgsmål.

Lod sig anholde
Det var angiveligt en nabo, der i første omgang ringede efter en ambulance. Da ambulancefolkene nåede frem, befandt den 34-årige sig stadig i lejligheden. Kort efter blev politiet tilkaldt, og de kunne uden dramatik anholde den 34-årige natten til søndag.

Den 34-årige har ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke tidligere været på kant med loven. Han er foreløbig varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke fængslingen til landsretten.

Se også: Pensionist trampet i hovedet: 18-årig fængslet

- Både offer og gerningsmand er fra Tønder-området, men vi ved endnu ikke, om de kendte hinanden på forhånd, siger Bent Thuesen.