Spritbilist dømt: 17-årig cyklist hjerneskadet

43-årig kvinde skal seks måneder i fængsel, fordi hun i en brandert påkørte en 17-årig cyklist, som blev hjerneskadet

Ulykken skete på Kovangen 402 i Fredensborg tæt på Fredensborg Slot.
Ulykken skete på Kovangen 402 i Fredensborg tæt på Fredensborg Slot.

En 17-årig cyklist blev svært hjerneskadet, da en kvindelig spritbilist kørte ham ned i Fredensborg i Nordsjælland, mens hun havde sin 13-årige datter med i bilen.

Den 43-årige kvinde havde en promille på over to, og ulykken kostede hende i går en dom på seks måneders ubetinget fængsel ved retten i Helsingør.

Den 17-årige spillede ishockey på topniveau og gik på fotograflinjen på handelsgymnasiet, men han har måttet opgive begge dele.

I retten fortalte den 17-årige, at han flere gange har overvejet selvmord efter ulykken, fordi hans liv er ændret for altid.

Ulykken skete den 15. maj sidste år kl. 14.17, da den 43-årige kvinde havde hentet sin datter på Fredensborg Station. Inden kørslen havde hun drukket tæt og promillen efter ulykken var mellem 2,08 og 2,16.

Turen fra hjemmet til stationen og retur var kun to kilometer hver vej. Hun ventede fem-10 minutter på datteren ved stationen og kørte så mod hjemmet med den 13-årige pige på passagersædet.

Da kvinden kom kørende i sin Peugoet 307 på Kovangen var vejen delvist spærret af et arbejdskøretøj, som var i gang med rørarbejde. Hun kørte udenom uden at sænke hastigheden, der var 40-50 km/t.

Hoved ramte frontruden
Pludselig kom den 17-årige cyklende ud fra en indkørsel og blev ramt af bilen ud for Kovangen 402. Han hamrede hovedet ind i frontruden så voldsomt, at hans høretelefoner blev siddende i ruden, og han blev slæbt med på køleren 150 meter, fordi bilen slet ikke kunne bremse.

Så blev han kastet af, og bilen fortsatte endnu 50 meter, før det lykkedes den berusede kvinde at stoppe bilen med gearskiftet.

Bilinspektørens undersøgelser viste, at hverken håndbremsen eller driftbremsen på bilen virkede. Der var slet ingen bremsespor på ulykkesstedet. Det var formentlig bilens bremsecylinder, som var i stykker.

Den 17-årige blev kørt hårdt kvæstet til Rigshospitalets traumecenter, mens den dengang 42-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Drengen har været indlagt i meget lang tid, og er stadig under behandling og udredning.

Den 43-årige kvinde tog betænkningstid med hensyn til anke af dommen.