Offer for bodyguard:Mistede mine venner

Det værste er ikke, at han snød penge fra mig, men de venskaber og den troværdighed, jeg mistede hos venner og kolleger ved at stole på ham, fortæller en af de i alt 25 soldater som den nu fængslede bodyguard, Flemming Tarnow, ifølge politiets sigtelse har snydt og bedraget

Flemming Tarnow har ifølge Nordjyllands Politi snydt og bedraget op mod 30 personer ved bl.a. at bilde dem ind, at de kunne få en uddannelse som bodyguard i Østrig, hvis de satte penge ind på hans konto. Nu er den 44-årige mand varetægtsfængslet i foreløbig tre uger, efter at politiet 8. januar fik et anonymt tip om, at han befandt sig på ferieøen Gran Canaria. (Foto: Privatfoto).
Flemming Tarnow har ifølge Nordjyllands Politi snydt og bedraget op mod 30 personer ved bl.a. at bilde dem ind, at de kunne få en uddannelse som bodyguard i Østrig, hvis de satte penge ind på hans konto. Nu er den 44-årige mand varetægtsfængslet i foreløbig tre uger, efter at politiet 8. januar fik et anonymt tip om, at han befandt sig på ferieøen Gran Canaria. (Foto: Privatfoto).

Asbjørn Børgaard fra Nørresundby har stort set været arbejdsløs, siden han for knap to år siden ved en tilfældighed mødte den nu fængslede og bedragerisigtede Flemming Tarnow. Det er hårdt nok i sig selv, men langt værre er det, at han troede på Flemming Tarnows løfter om en uddannelse som bodyguard. Og at han deponerede sin tillid hos den formodede svindler.

I den tro og med den tillid tog Asbjørn Børgaard og to andre skridtet videre og hjalp Flemming Tarnow med at rekruttere en lang række af deres egne kolleger fra forsvaret ved bl.a. Aalborg Kaserne. Flere af dem hoppede herefter på det, politiet mener var en stor løgnhistorie. Nemlig at de ved at betale cirka 30.000 kroner til Flemming Tarnow ville få en bodyguard-uddannelse i Waldzell i Østrig.

Se også: Svindlede sig til halv million

- Han får 10 på en 10´er-skala for det, han gør. Han er utroligt manipulerende og tillidsvækkende, siger Asbjørn Børgaard, der fuld af forventninger om bodyguard-uddannelsen sagde sit job op som sanitets-soldat ved Aalborg Kaserne.

Den 27-årige solo-far til en datter på tre år drømte om siden at kunne bruge den uddannelse, han aldrig så skyggen af, til at få et sikkerhedsjob i den farlige Adénbugt ud for Afrikas Horn. Drømmen brast dog, og Flemming Tarnow forsvandt ifølge politiets sigtelse med knap en halv million kroner på lommen i foråret 2012.

Tabte kun 6.500 kroner
Siden har Asbjørn Børgaard – bortset fra et par korte perioder - været arbejdsløs. Han har for nylig søgt ind på uddannelsen som Falck-redder og håber, at han på den måde kan komme ordentligt videre med livet.

- Det er for nemt bare at sige i bagklogskabens lys, at jeg var naiv. Jeg tror, at langt de fleste almindelige mennesker som mig kunne blive snydt af en mand som Flemming. Vi tjekkede og krydstjekkede ham flere gange, og der var ingen huller i hans historie, fortæller Asbjørn Børgaard.

Se også: Løj søn kræftsyg og scorede kassen

Rent økonomisk slap den tidligere soldat billigt i forhold til de mange kolleger, som havde betalt 30.000 kroner for kurset, der aldrig blev til noget. Tabet på 6.500 kroner var hurtigt til at overskue for nordjyden, der havde det langt værre med at have været manipuleret i en grad, så han fik sine venner og kolleger til at betale til Flemming Tarnow.

- Langt det værste for mig har været tabet af tillid hos flere venner og kolleger og mit ødelagte ry i forsvaret. Arbejdsløsheden har heller ikke været nem.

- Bitter på Flemming? Næh, jeg har ondt af ham. Ondt af, at han bliver nødt til at leve sit liv på den måde.

Ekstra Bladet har flere gange forgæves forsøgt at få en kommentar fra Flemming Tarnows forsvarer, advokat Henrik Feldt-Rasmussen, men han har ikke reageret på vores beskeder.

1 af 2 Den nu tidligere sanitets-soldat ved Aalborg Kaserne, Asbjørn Børgaard, er en af i alt 25 soldater, som for knap to år siden angiveligt lod sig lokke i en fælde af den bedragerisigtede bodyguard, Flemming Tarnow. - Det værste er ikke, at han lokkede penge fra mig, men at jeg fik så stor tillid til ham, at jeg uvidende kom til at hjælpe ham med at snyde mine egne venner og kolleger, siger Asbjørn Børgaard til Ekstra Bladet. (Foto: Privatfoto).
2 af 2 Flemming Tarnow har ifølge Nordjyllands Politi snydt og bedraget op mod 30 personer ved bl.a. at bilde dem ind, at de kunne få en uddannelse som bodyguard i Østrig, hvis de satte penge ind på hans konto. Nu er den 44-årige mand varetægtsfængslet i foreløbig tre uger, efter at politiet 8. januar fik et anonymt tip om, at han befandt sig på ferieøen Gran Canaria. (Foto: Privatfoto).