Dræbt i lavine: Her døde danskerne

Dødens bjerg: Det var paradoksalt nok bjergtoppen tættest på redningsstationen i Alpe d'Huez, der kostede to danskere livet

Alpe d'Huez i Frankrig, hvor to danske brødre blev dræbt i en lavine. (Foto: Klavs Bo Christensen)
Alpe d'Huez i Frankrig, hvor to danske brødre blev dræbt i en lavine. (Foto: Klavs Bo Christensen)

ALPE D'HUEZ (Ekstra Bladet): Selv om hjælpen var tæt på, var det ikke nok til at redde de to danske brødre, Karsten og Kasper Strange, der søndag omkom i en lavineulykke i de franske Alper.

– Det er en forfærdelig ulykke. Sådan siger redningsmanden Jean-Baptiste Bois. (Foto: Klavs Bo Christensen) Vagthund Jeg gravede de døde danskere ud

Den dragende og dødsensfarlige Combe des Girauds er ellers den nærmeste bjergtop i forhold til den lokale redningsstation og flyveplads Altiport, hvorfra en redningspatrulje mandag tog ud for at lede efter de forulykkede danskere.

Ekstra Bladet besøgte, tirsdag, redningsstationen, der først mandag fik besked om de savnede brødre.

Alene denne vinter er tolv personer blevet dræbt i laviner. (Arkivfoto/Polfoto) Tæt på Så dødbringende er laviner

Ifølge redningsfolkene er netop Combe des Girauds, som på den ene bjergside danner en dal, berygtet for farlige vejrforhold, og lokale meteorologer har siden december advaret mod al offpiste-kørsel på bjerget. Det er især de voldsomme og uforudsigelige vindforhold på stedet, der gør det særlig farligt, og laviner kan ifølge redningsfolkene opstå fra det ene øjeblik til det andet – ofte helt uden varsel.

Under Ekstra Bladets besøg på flyvepladsen kørte skiliften i pendulfart skiløbere op til toppen af bjerget, og redningsfolkene understreger, at det ikke er Combe des Girauds som sådan, der er livsfarligt for de utallige turister, som for tiden gæster Alpe d'Huez.Karsten Strange var en erfaren skiløber og en rigtig vovehals. (Privatfoto/Facebook)
Karsten Strange var en erfaren skiløber og en rigtig vovehals. (Privatfoto/Facebook)


- Så længe man holder sig til løjperne, er der som udgangspunkt ingen fare. Det er offpiste-kørslen, der er farlig, vurderer redningsfolkene.

Karsten og Kasper Strange blev fundet sent mandag eftermiddag og bjærget til Altiport som del af en timelang aktion bestående af både helikopter og skiparulje. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er ligene af danskerne på henholdsvis 45 og 41 år siden fragtet til Grenoble, som er den nærmeste større by, cirka 70 kilometers kørsel fra skisportsstedet.

Se også: Familien til afdøde brødre: Vi elskede dem af hele vores hjerteSe også: Dræbt i lavine: Brødre bevægede sig i livsfarligt område

Præcis hvornår de to brødre hjemtransporteres til Danmark, er endnu ikke bekræftet, men det er angiveligt et angiveligt et anliggende for det danske konsulat og de omkomnes forsikring.

LÆS MEGET MERE OM DEN TRAGISKE LAVINEULYKKE I ONSDAGENS UDGAVE EKSTRA BLADETLillebroderen Kasper Strange var tilsyneladende også dygtig til at løbe på ski. (Privatfoto/Facebook)
Lillebroderen Kasper Strange var tilsyneladende også dygtig til at løbe på ski. (Privatfoto/Facebook)


1 af 4 Alpe d'Huez i Frankrig, hvor to danske brødre blev dræbt i en lavine. (Foto: Klavs Bo Christensen)
2 af 4 Karsten Strange var en erfaren skiløber og en rigtig vovehals. (Privatfoto/Facebook)
3 af 4 Lillebroderen Kasper Strange var tilsyneladende også dygtig til at løbe på ski. (Privatfoto/Facebook)
4 af 4 Alpe d'Huez i Frankrig, hvor to danske brødre blev dræbt i en lavine. (Foto: Klavs Bo Christensen)