'Galningen fra Bologna' inspireret af kultfilm

Varetægtsfængslet 26-årig rumæner optrådte udklædt som hovedpersonen i Kubrick-filmen 'A Clockwork Orange'

En 26-årig rumæner, som i dag blev varetægtsfængslet i Danmark, er i Italien kendt som 'Galningen fra Bologna', hvilket blandt andet skyldes dette foto fra facebook, hvor den formodede sexkrænker poserer udklædt som hovedpersonen Alex DeLarge fra Stanley Kubricks kultfilm 'A Clockwork Orange'. Foto: Privatfoto/facebook
En 26-årig rumæner, som i dag blev varetægtsfængslet i Danmark, er i Italien kendt som 'Galningen fra Bologna', hvilket blandt andet skyldes dette foto fra facebook, hvor den formodede sexkrænker poserer udklædt som hovedpersonen Alex DeLarge fra Stanley Kubricks kultfilm 'A Clockwork Orange'. Foto: Privatfoto/facebook

Den 26-årige rumæner, som netop er blevet varetægtsfængslet fire uger i Danmark og begæres udleveret til Italien for seksuelle overgreb, er i støvlelandet kendt som 'Galningen fra Bologna'.

Tilnavnet skyldes ikke mindst, at manden på sociale medier har optrådt på billeder udklædt som hovedpersonen Alex DeLarge fra instruktøren Stanley Kubricks kultfilm 'A Clockwork Orange' fra 1971 – komplet med makeup, bowlerhat og stok.

I filmen hærger Alex og hans kriminelle kumpaner omgivelserne med både vold og voldtægt. På et tidspunkt bliver hovedpersonen dog fanget, hvorpå han udsættes for et eksperimentelt behandlingsforsøg, hvor myndighederne med en slags hjernevask forsøger at gøre ham til et bedre menneske.

Se også: Studerende anholdt for sexovergreb i Italien

Mens der næppe venter den 26-årige noget tilsvarende, rapporterer italienske medier ihærdigt om anholdelsen af 'Bologna-galningen' i Danmark, og det statslige politi holdt i eftermiddag pressemøde om pågribelsen af den frygtede sexkrænker, som er mistænkt for mindst fem forhold begået i og omkring universitetsbyen Bologna.

Ud over at posere udklædt som den ultravoldelige DeLarge har rumæneren lagt billeder på blandt andet facebook, hvor han optræder i badetøj samt liggende henslængt i en seng iført badekåbe med en flaske champagne i hånden. Unge piger i Italien har imidlertid angiveligt oplevet en mere grænseoverskridende side af den nu varetægtsfængslede.

Italiensk politi har offentliggjort den 26-årige rumæners navn og billede. Her er politiets præsentation af ham.
Italiensk politi har offentliggjort den 26-årige rumæners navn og billede. Her er politiets præsentation af ham.


Dansk politi har ikke afhørt den 26-årige om sigtelserne i Italien, men blot anholdt ham på baggrund af en EU-arrestordre.

– Det er en ren italiensk sag. Vi har blot hjulpet med at finde ham og anholde ham, så han kan blive udleveret, siger Hans Tonnesen fra Vestegnens Politi.

Den 26-årige mistænkes i disse sager:

4. januar kl. 10.30. En 21-årig kvinde bliver seksuelt overfaldet ved et busstoppested.

11. januar kl. 05.00. 35-årig sundhedsassistent bliver forsøgt voldtaget på vej hjem fra et diskotek.

11. januar kl. 5.45. En 21-årig servitrice overfaldes på gågaden i Bologna og forsøges voldtaget.

12. januar kl. 7.15. En 17-årig overfaldes ved et busstoppested.

12. januar kl. 7.45. En 19-årig forulempes på en bus i Bologna.Her er et overvågningsfoto af 'Galningen fra Bologna', der menes at have overfaldet fem kvinder.
Her er et overvågningsfoto af 'Galningen fra Bologna', der menes at have overfaldet fem kvinder.


Var på juleferie hos mor
Den 26-årige kom til Bologna den 19. december for at holde juleferie hos sin mor. Ifølge de italienske medier, så har det ene offer genkendt ham med sikkerhed. Hos moderen er også fundet sorte støvler og en frakke, der svarer til ofrenes beskrivelser af sexforbryderens påklædning.

Også teleoplysninger fra hans mobiltelefon, som skal placere ham ved gerningsstederne indgår i efterforskningen, som har fået undersøgelsesdommer Frances Zavala til at udstede den europæiske arrestordre.

Den 26-årige, der studerer 'turisme' i Danmark er tilmeldt folkeregisteret på en adresse i Albertslund, men han var flyttet, da politiet kom. I stedet blev han sporet til et kollegieværelse i København, som han delte med to venner.

Venner i Italien siger til lokale medier, at de ikke tror på, at han er skyldig. Han beskrives som 'en dejlig' fyr, intelligent og han taler fem sprog.

Han kom tilbage til Danmark nogle dage efter sexforbrydelserne i Italien.

Ved du noget ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

1 af 4 Den 26-årige rumæner mistænkes for at stå bag mindst fem overgreb i Italien. Han er i Danmark anholdt på en EU-arrestordre og begæres udleveret til Italien.
2 af 4 Dette overvågningsfoto viser gerningsmanden til voldtægtsforsøgene i Bologna. En frakke og sorte støvler, der svarer til mandens på billedet, er fundet hos den 26-årige rumæners mor i Bologna. (politifoto)
3 af 4 Dette privatfoto fra hans facebook er blevet brugt af italiensk politi til at offentliggøre efterlysningen af den 26-årige. (privatfoto)
4 af 4 En 26-årig rumæner, som i dag blev varetægtsfængslet i Danmark, er i Italien kendt som 'Galningen fra Bologna', hvilket blandt andet skyldes dette foto fra facebook, hvor den formodede sexkrænker poserer udklædt som hovedpersonen Alex DeLarge fra Stanley Kubricks kultfilm 'A Clockwork Orange'. Foto: Privatfoto/facebook