Dykker død: Fanget i Costa Concordia-vraget

40-årig spansk dykker, der arbejde med at hæve det kæntrede krydstogtskib, blødte ihjel efter hans ben blev 'viklet ind' i metalplader

Israel franco Moreno (Foto: Facebook)
Israel franco Moreno (Foto: Facebook)

40-årige Israel Franco Moreno arbejdede som dykker på det kæntrede kyrdstogtskib Costa Concordia ud for den italienske kyst.

Den spanske dykker døde i går efter hans ben sad fast i nogle metalplader i vraget. Han forblødte.

Det er mere end to år siden Costa Concordia kæntrede, da kaptajnen Francesco Schettino ændrede kurs, så krydstogtskibet ramte nogle klippet. Angiveligt gennemførte kaptajnen manøvren for at imponere nogle passagerer. Ulykken kostede 32 mennesker livet, mens et menneske fortsat er savnet. Schettino er anklaget for mandrab og for at forårsage katastrofen.

Israel Franco Moreno arbejdede, sammen med kolleger fra bjærgningsfirmaet Titan Micoperi, på at montere 30 gigantiske tanke på vraget, som skal bruges til at hæve vraget, så det kan bugseres væk.

- Desværre er en spansk dykker død lørdag eftermiddag efter en ulykke under undersøiske operationer, lyder det i en melding fra selskabet, der samtidig udtrykker deres medfølelse med Morenos pårørende.

Efter ulykken fik den spanske dykkers kolleger ham til overfladen, men personalet i en tilkaldt ambulance kunne konstatere at han var død.