Hårde narkodomme til unge østjyder

Fem Grenå-mænd på 19-21 år skal mellem fire og otte år i fængsel for indsmugling af kokain, ecstasy-pulver og flere kilo narkosemiddel til dyr

Fem unge fyre fra Grenå fik hårde domme på mellem fire og otte år, første gang de forsøgte sig som narkosmuglere. (Polfoto)
Fem unge fyre fra Grenå fik hårde domme på mellem fire og otte år, første gang de forsøgte sig som narkosmuglere. (Polfoto)

Fem unge fyre fra Grenå har fået domme på mellem fire og otte års frængsel for indsmugling af kokain, ecstasy og narkosemidlet ketamin, der bruges til bedøvelse af store husdyr.

Ingen af de dømte, der er mellem 19 og 21 år, har tidligere narkodomme. De var alle helt ukendte hos politiet, da de blev anholdt midt i juli sidste år.

Alle de dømte har anket deres domme til landsretten.

Smuglet ind fra Holland
Stofferne blev smuglet ind fra Holland, hvor navnlig ecstasy er meget let at få fat i. Den ene af mændene, som politiet betragter som initiativtager til indsmuglingen, fik otte års fængsel for at have indsmuglet 159 gram kokain og ca. 1,5 kg MDMA, som er grundsubstans i ectasypiller.

Desuden blev han dømt for en separat ulovlig indførsel af fem kilo af dyre-bedøvelsesmidlet ketamin, oplyser vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard, Østjyllands Politi.

Derudover blev to mænd idømt hver fire års fængsel for meddlagtighed i indsmugling af kokain og MDMA.

Hård straf for indsmugling af dyre-narko
De to øvrige fik hver ikke færre end fem års fængsel for medvirken til ketamin-smugleriet. Netop den strafudmåling er bemærkelsesværdig, fordi ketamin primært er et veterinær-præparat.

- Men retten har sendt et klart signal om, at indsmugling af ketamin, som egentlig er et bedøvelsesmiddel til heste, straffes på lige fod med hård narkotika, siger vicepolitiinspektør, Jesper Bøjgaard.

Jesper Bøjgaard advarer om, at det har hårde konsekvenser at tjene lette penge på narkomarkedet.

- Disse unge gutter får hevet en håndfuld år ud af deres ungdom. Og desværre rammer det også deres familier, at de nu kommer bag tremmer i flere år, siger han.