Bandeleder og teenager skyldige i tatto-skyderi

25-årig og 16-årig er netop kendt skyldige i skudsagen fra Køge i fjor

25-årige Oruc Türkoglu er tiltalt for have beordret to drenge til at skyde mod en tattoo-shop i Køge, 6. februar i fjor.
25-årige Oruc Türkoglu er tiltalt for have beordret to drenge til at skyde mod en tattoo-shop i Køge, 6. februar i fjor.

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Retten har netop afsagt kendelse i sagen, hvor 16-årige Ilham Kaka og 25-årige Oruc Türkoglu står tiltalt for skud mod en tattoo-butik i Køge i fjor.

Retten fandt det tilstrækkeligt bevist, at Oruc Türkoglu havde instrueret Ilham Kaka og en ung mand, der på tidspunktet for episoden kun var 14 år og kan derfor ikke straffes, forud for skyderiet.

Türkoglu har ellers nægtet netop det forhold. Men alle dommere og nævninge var enige.

Se også: Anklager: 25-årig bandefigur instruerede børn i drabsforsøgSe også: Tiltalt for at beordre tattooskyderi: - Jeg er storebror for de små

Baggrunden var, at den 16-årige ved flere tidligere lejligheder har forklaret, hvordan Türkoglu kort før skyderiet havde spurgt de to teenagere om, de vidste 'hvor tasken var'.

Med 'tasken' mentes en taske, der indeholdt tøjet, som de to teenagere skiftede til inden, de på en rød scooter satte kurs mod tattoo-butikken.

De to teenagere har erkendt skud mod butikken. Under sagen har de dog forklaret, at de ’kun’ skød for at skræmme.

Se også: Hemmelige billeder centralt bevis i sag om tattoo-skyderiSe også: Kræver dobbelt op for tatto-skud

Gerningsmanden, der var mindreårig på tidspunktet for episoden, har vidnet i sagen har forklaret, hvordan han affyrede skuddene.

Men retten fandt det bevist, at folk var i livsfare.

Se også: 16-årig erkender tattooskyderi: - Vi skød for at skræmmeSe også: Ung dreng erkender skyderi med smil på læben

Men retten fandt det til gengæld ikke tikstrækkeligt bevist, at der forud for skyderiet mod tattoo-butikken havde været mere end to skudepisoder i konflikten mellem Black Cobra og Bandidos.

Og derfor frikendes de for tiltalen om bandeparagraffen, der ellers kan give dobbelt op på straffen.