23-årig blev beskudt for anden gang

Den 23-årige, der i dag blev skudt i en BMW i Valby, var også mål for et skyderi i januar

En byge af skud ramte villaen på Hvidsværmervej i Rødovre den 20. januar. I carporten holder den hvide BMW, der i dag blev gennemhullet af skud i Valby. (Foto: Kenneth Meyer)
En byge af skud ramte villaen på Hvidsværmervej i Rødovre den 20. januar. I carporten holder den hvide BMW, der i dag blev gennemhullet af skud i Valby. (Foto: Kenneth Meyer)

Den 23-årige, der i dag blev forsøgt likvideret i en hvid BMW på Toftegårds Plads i Valby, var også mål for en skudepisode i Rødovre den 20. januar. Her blev der ved 21-tiden affyret 14 skud med en maskinpistol mod en villa på Hvidsværmervej.

I carporten til villaen holdt den BMW 318d Sedan, der i dag blev gennemhullet af tre-fire skud i Valby.

- Jeg kan bekræfte, at der tilsyneladende er en sammenhæng mellem de to skudepisoder, siger efterforskningsleder Lau Thygesen fra Københavns politis afdeling for Organiseret Kriminalitet til Ekstra Bladet.

Skud ramte en sofa
Ved skyderiet på Hvidsværmervej var der ingen i stuen, men det kunne gerningsmændene ikke vide. Et vindue til stuen blev gennemhullet af skud, der blandt andet ramte en sofa.

- Hvis der havde siddet nogen i sofaen, så var de blevet skudt, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson, Københavns Vestegns politi.

Efter skyderiet traf politiet tre unge i huset, som dog ikke var direkte banderelaterede.

Se også: Maskinpistol fundet i udbrændt bil efter skyderi

Efter skyderiet fandt politiet en udbrændt Nissan i Ishøj tæt på museet Arken. I bilen lå en gammel ni mm. maskinpistol, en Stengun, der menes brugt til skyderiet på Hvidsværmervej.

Bilen var stjålet i Frederikssund i november, og nummerpladerne var stjålet i Lyngby en uge senere.

Se også: Unge i Rødovre blev beskudt med automatvåben

Politiets teori om skyderierne på Hvidsværmervej og i Valby er, at de er banderelaterede, men at der er tale om interne stridigheder i en gruppering.

Har fundet bil på Amager
Politiet har i eftermiddag beslaglagt en bil, en sort firehjulstrukket Jeep, på Dirchsvej på Amager, der muligvis kan sættes i forbindelse med dagens skyderi i Valby.

- Et vidne ser en mørk Jeep køre fra området, og da vi finder den på Amager, forsøger føreren at stikke af fra politiet. Derfor undersøger vi, om der er en sammenhæng, men vi ved det ikke endnu, siger efterforskningsleder Lau Thygesen til Ekstra Bladet.

Samtidigt har politiet anholdt en ung mand på Sundholmsvej, der var bevæbnet med en pistol, som viste sig at være en gaspistol. Han har relationer til bandemiljøet, og politiet undersøger nu, om han kan sættes i forbindelse med dagens drabsforsøg.

Se også: Bevæbnet skudoffer anholdt af betjent med trukket pistol

Gerningsmændene brugte flere forskellige biler. En sølvgrå VW Touareg, der blev set under skyderiet, viser sig nu ikke at have noget med drabsforsøget at gøre. Bilen blev nemlig kørt af venner til de to, der blev beskudt i BMW´en, og da der blev skudt, stak vennerne i VW´en af.

Offer skød op i luften
Vidner havde ellers opfattet, at der blev skudt fra den sølvgrå VW Touareg mod BMW´en, men det viser sig nu, at bilerne holdt bag hinanden og VW´en speedede op for at slippe væk, da der blev skudt.

Den 23-årige fører af BMW´en blev ramt i skulderen, flygtede til fods og trak selv en pistol og skød op i luften, mens han, ifølge vidner, som misforstod situationen, blev jagtet af mændene i VW´en. - Lad mig være, lad mig være, råbte han.

Tilfældigt var en politimand fra bandeenheden Task Force Øst på stedet, og han trak sin pistol og anholdt den 23-årige, som blev kørt på hospitalet. Pistolen viste sig at være en gaspistol.

Politiet knytter nu en hvid Toyota Corolla og en VW Passat til skyderiet i Valby i dag.

- Vi har nu styr på et par biler, som ikke kan knyttes til skyderiet, mens vi mangler er par biler som kan, siger Lau Thygesen.

Passageren i den beskudte BMW blev ramt af fragmenter i ansigtet og løb fra stedet, men han blev anholdt i en opgang i nærheden.

Se også: Skudoffer råbte: Lad mig være!Se også: 23-årig såret i vildt bandeskyderi på åben gade

1 af 6 Politiet har i dag beslaglagt en firehjulstrækker på Dirchsvej på Amager, der sættes i forbindelse med dagens skyderi. (Foto: Kennet Meyer)
2 af 6 BMW´en blev ramt af tre-fire skud i dag i Valby. (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 6 En sjålet Nissan blev brændt af i Ishøj efter skyderiet på Hvidsværmervej. I bilen lå en ældre maskinpistol, en Stengun. (Foto. Kenneth Meyer)
4 af 6 Skudbygen gik gennem et vindue og ramte blandt andet en sofa, hvor der heldigvis ingen sad. (Foto: Kenneth Meyer)
5 af 6 BMW´en fra Hvidsværmervej blev gennemhullet med skud i Valby i dag. (Foto: Kenneth Meyer)
6 af 6 En byge af skud ramte villaen på Hvidsværmervej i Rødovre den 20. januar. I carporten holder den hvide BMW, der i dag blev gennemhullet af skud i Valby. (Foto: Kenneth Meyer)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere