Pensionist trampet i hovedet: 15-årig ville filme overfald

En af de tre tiltalte ville filme groft overfald mod 71-årig mand på Tårnby Station. Det kom frem i retten mandag

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Der var tilsyneladende ikke kun tunge og tørre tæsk, der blev delt ud, da en 71-årig mand blev overfaldet og berøvet 500 kroner 23. november på Tårnby Station sidste år.

Tre teenagere på 15, 15 og 18 år er tiltalt i sagen. Tidligere fortalte den ene af de 15-årige i Københavns Byret mandag, at han var dén, der foreslog at rulle og tæske den 71-årige, mens de to andre ikke rigtigt skulle have deltaget i selve overfaldet.

Nu fortæller de to andre så, hvad deres ’rolle’ var i overfaldet, der skete klokken 23.25 på Amager.

- Jeg var ikke selv ovre at sparke løs på manden. Jeg stod fem seks meter derfra og kiggede på, sagde den anden af de 15-årige, tiltalte i retten.

Se også: Efter brutalt overfald på 71-årig: 'Jeg har lært at trampe folk i hovedet'Se også: Sparkede tænder ud af munden på 71-årig for at få penge til hash

Men den 15-årige bidrog på anden vis, mens den 71-årige blev trampet løs på.

- Jeg tilbød at filme det, men de andre sagde nej. Det røg bare ud af min mund, sagde den 15-årige, mens han med trippende tåspidser forklarede sin version af overfaldet.

Selv om han ikke selv mener, han var med til overfaldet direkte, erkender han, at han kedede sig, og at ham og de to andre derfor så deres snit til at få penge ud af den 71-årige.

- Jeg kedede mig og havde ikke andet at lave, og man kan jo altid bruge nogle penge, sagde den 15-årige om de tre drenges overfald, der udløste 500 kroner, som de delte imellem sig.

’Han råbte om hjælp’
Den tredje tiltalte, en 18-årig, ung mand af anden etnisk herkomst, fortalte, at han var ’lidt’ med til at overfalde den 71-årige.

- Vi talte lidt om, hvem der skulle starte det hele, og det blev så mig, sagde den 18-årige, mens han vippede med sine sorte laksko og rettede på sin grå blazerjakke.

Den 18-årige fortalte desuden i retten, at han lagde ud med at sparke den 71-årige i ryggen, hvorefter han kun nogle få gange sparkede til manden.

- Jeg kom til at trampe ham en eller to gange i hovedet; men han råbte om hjælp, og jeg sagde til de andre to (de to andre tiltalte, red.), at vi skulle stoppe, sagde han.

Se også: Pensionist trampet i hovedet: 18-årig fængsletSe også: Fængslet efter vildt overfald på pensionist

Ifølge den 18-årige var der en ’mening’ med overfaldet mod den ældre mand på Tårnby Station. To af de tiltalte var nemlig i pengeproblemer.

- Jeg skyldte nogle penge, og det gjorde han (den ene af de to 15-årige tiltalte, red.) også.

Til sidst forklarede den 18-årige så, at han og en af de to andre tiltalte delte pengene mellem sig og tog mod Christiania. Der havde de tidligere på dagen været og røg sig skæve inden overfaldet mod den 71-årige.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen