Biograf-morder mentalundersøges - igen

James Holmes, der er anklaget for at have dræbt 12 og såret 70 under en premiere på en Batman-film, skal på ny mentalundersøges

James Holmes. (Foto: AP)
James Holmes. (Foto: AP)

James Holmes, der ifølge anklagen gik amok med et større våbenarsenal under premieren på filmen 'The Drak Knight Rises' i Denver-forstaden Aurora i staten Colorado i USA 20. juli 2012 skal nu på ny mentalundersøges af lægerne på statens psykiatriske hospital. Under skyderiget dræbte batman-bødlen 12 mennesker og sårede 70.

Dommer Judge Carlos A. Samour og anklagemyndigheden i Arapahoe County District, Colorado, blev onsdag enige om, at den første undersøgelse af den 26-årige anklagede massemorder var 'ufærdig og mangelfuld'. Det skriver det amerikanske nyhedssite Daily News

Se også: Anklager kræver dødsstraf for mord på 12 biografgængere

Et lægehold skal nu vurdere, om James Holmes var sindssyg eller tilregnelig i gerningsøjeblikket. Anklageren forlanger dødsstraf for de brutale drab, og hvis juryen på baggrund af den psykiatriske undersøgelse ikke vurderer, at James Holmes var sindssyg i gerningsøjeblikket den sommeraften i 2012, risikerer han dødsstraf eller livsvarigt fængsel uden mulighed for prøveløsladelse.

Selv har massemorderen, der ved de første retsmøder var let genkendelig med sin orange hårpragt, erklæret sig ikke skyldig på grund af sindssyge lige som hans advokater mener, at det dødelige skyderi var resultatet af en 'psykotisk episode'.

Et hold af læger skal altså nu afgøre, om de er enige.

Se også: Batman-morder erklærer sig sindssyg

Den nye mentalundersøgelse betyder, at retssagen, der oprindelig blev sat til at starte i denne måned, bliver forlænget. Hvis dommeren vurderer, at James Holmes var sindssyg under biografskyderiget, vil han blive frikendt anbragt på en afdeling på et hospital i staten Colorado.

Se også: Batman-morder kan måske undgå dødsstraf