Seks års fængsel til 43-årig: Ville forgifte og kvæle kæresten

43-årige Tom Hansen fra Nykøbing Falster dømt for drabsforsøg, efter han først forsøgte at forgifte sin samlever og siden kvæle hende med en hovedpude

En 43-årig mand fra Nykøbing-Falster har fået seks års fængsel. Manden forsøgte at forgifte og kvæle sin samlever. (Foto: Rasmus Flindt)
En 43-årig mand fra Nykøbing-Falster har fået seks års fængsel. Manden forsøgte at forgifte og kvæle sin samlever. (Foto: Rasmus Flindt)

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet): En 43-årig mand fra Nykøbing Falster blev ved middagstid kendt skyldig i drabsforsøg og er nu idømt seks års ubetinget fængsel.

Indtil for cirka halvandet år siden levede den dømte, Tom Hansen, ellers en fredelig tilværelse med sin 46-årige samlever på en stille villavej.

Manden havde en betroet stilling på byens sukkerfabrik, var afholdt af sine kolleger og brændte i fritiden for sine to veteranbiler.

Men Tom Hansens tilværelse tog en alvorlig drejning, da han under et efteruddannelsesophold i Sønderborg indledte et forhold til en brasiliansk prostitueret.

Se også: Kendt skyldig: Grådighed motiv til mislykket giftmord

I frustration over ikke at kunne slutte forholdet med samleveren, forsøgte han at slå hende ihjel med medicin.

Eksperter udtalte i retten, at den 43-årige blandede en voldsom cocktail af fire typer medikamenter, hvoraf tre kunne være dræbende.

Da forgiftningen ikke lykkedes, rejste han på tværs af Danmark og sneg sig ind i parrets fælles soveværelse, hvor han forsøgte at kvæle kæresten med en pude.

Den 46-årige kvinde, der er beskyttet af navneforbud, udtalte i retten, at hun formentlig ikke ville være her i dag, hvis det ikke var, fordi hun havde slået manden i hovedet med en lommelygte.

Se også: Tiltalt for mislykket giftmord: Lagde ny plan for at dræbe kæresten

Manden betegnes som genert og konfliktsky, men er egnet til almindelig straf. Det fremgår af en mentalundersøgelse.

Tom Hansen har allerede valgt at anke dommen til landsretten og skal fortsat sidde varetægtsfængslet.