S-ordfører: Salafister skal ud af klappen

Beskæftigelses og integrationsordfører Lars Aslan Rasmussen (S) mener, at danske salafister har for frit spil og bør udvises, når de støtter Said Mansour

S-ordfører Lars Aslan Rasmussen er ikke i tvivl: De salafister, der støtter Said Mansour, skal udvises fra Danmark (Foto: POLFOTO)
S-ordfører Lars Aslan Rasmussen er ikke i tvivl: De salafister, der støtter Said Mansour, skal udvises fra Danmark (Foto: POLFOTO)


Se også: Terror-sigtet fængslet i fire uger

– Jeg forstår ikke, at de ikke bare ryger ud af klappen.

Så kontant er meldingen fra beskæftigelses- og integrationsordfører for Socialdemokraterne i Københavns borgerrepræsentation, Lars Aslan Rasmussen, efter salafisten Adnan Avdic har tilkendegivet sin støtte til den terrorsigtede Sam Mansour.

Mansour, som tidligere hed Said til fornavn og er kendt som 'boghandleren fra Brønshøj, blev i sidste uge varetægtsfængslet ved Retten på Frederiksberg, sigtet for at opfordre til terror.

Siden har bl.a. Adnan Avdic oprettet en støttegruppe for Mansour på facebook, hvor foreløbig flere end 700 har indmeldt sig, og det forarger den socialdemokratiske politiker.

Se også: Danske islamister støtter terrorsigtede Mansour

– Salafisterne har for let spil, og jeg mener, man bør lukke foreninger som 'Kaldet til islam' og 'Hizb ut-Tahrir'. Det er farlige folk, som i disse år får fat i flere og flere rodløse unge samt uintegrerede folk, lyder det fra Lars Aslan, som ikke mener, de radikaliserede muslimer møder meget modspil.

– De yderligtgående islamister er også blevet bedre til at kommunikere. De er dygtige til at bruge sociale medier som facebook, og de laver flot layoutede sider på nettet, siger Aslan, som selv har mødt salafisterne på gaden. Blandt andet i forbindelse med valgkampen til det senete kommunalvalg.

– Mens jeg var på Nørrebro, forsøgte de at fjerne mig fra området og forhindre mig i at dele pjecer ud. De opførte sig truende, og det var ubehageligt, siger ordføreren, der dog ikke har tænkt sig at melde epsioden til politiet.

– Nej, men jeg mener, at når man støtter en terrorist, så er det ud.

Se også: Politikere: Mansour bør miste sit statsborgerskab