Mand tiltalt: Kaldte Pia Kjærsgaard 'so' og 'luder'

En mand fra København er tiltalt for at overfuse Pia Kjærsgaard. Det verbale overfald fandt ifølge anklagen sted kun ét døgn efter samrådet om Folketingsmedlemmets sikkerhed på Christiania

Julefreden ødelagt for Pia Kjærsgaard. 13 dage før julemaden blev hun overfuset af en mand midt i Indre By
Julefreden ødelagt for Pia Kjærsgaard. 13 dage før julemaden blev hun overfuset af en mand midt i Indre By

Det er tilsyneladende ikke kun på Christiania, at Pia Kjærsgaard skal passe på.

En mand fra København overfaldt ifølge politiet den tidligere formand fra Dansk Folkeparti verbalt den 11. december. Bare én dag efter samrådet i sagen om det hemmelige Christinia-besøg, Pia Kjærsgaards sikkerhed og Morten Bødskovs løgn.

Se også: PET-sagen: Justitsministeren skal i ilden

Det fremgår af et anklageskrift, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, og 3. marts skal københavneren i retten tiltalt for at have overfuset Pia Kjærsgaard med fornærmeligt sprog.

'Fuck dig Pia'
Episoden fandt sted i et kryds nær Kongens Nytorv. Selv om Pia Kjærsgaard konstant er oppasset af PET-vagter, så lykkedes det alligevel manden at overfuse hende og blandt andet råbe 'fuck dig', 'luder' og lignende efter det 66-årige folketingsmedlem.

Se også: Samuelsen til Pia K: Du opildner til ny Muhammed-krise

Derfor er den pågældende nu tiltalt for at ved fornærmende sprog at have overfaldet et folketingsmedlem, der udfører sit hverv i offentlig tjeneste. En tiltale, der kan give op til seks måneders fængsel.

Ekstra Bladet har forsøgt at få fat i Pia Kjærsgaard, men hun har ikke svaret på henvendelserne, da hun angiveligt er på ferie med sin mand.