Ansat drak forgiftet kaffe

Mælken smagte mærkeligt: Forstander på Kofoedsminde mistænker beboer for at forgifte kvindelig medarbejder. Sagen er meldt til politiet

Torsdag blev en kvindelig medarbejder på Kofoedsminde forgiftet, da hun drak sin morgenkaffe. Nogen havde puttet et basisk stof i mælken til kaffen. (Foto: Kofoedsminde)
Torsdag blev en kvindelig medarbejder på Kofoedsminde forgiftet, da hun drak sin morgenkaffe. Nogen havde puttet et basisk stof i mælken til kaffen. (Foto: Kofoedsminde)

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

En kvindelig socialpædagog på den sikrede institution, Kofoedsminde, blev torsdag formiddag indlagt med forgiftning, efter at hun havde drukket kaffe på sin arbejdsplads.

Nogen havde hældt et basisk middel i mælken, som kvinden havde kommet i sin kaffe, og på specialinstitutionen for udviklingshæmmede kriminelle i Rødby er mistanken rettet imod en af beboerne.

Det fortæller forstanderen Hans Christian Hansen, som har meldt episoden til politiet, til Ekstra Bladet.

- Hun sad og drak morgenkaffe med bebeorne og havde hældt lidt mælk i. Det var først, da hun tog sin anden tår, at hun konstaterede, at det smagte lidt mærkeligt. Hun lugtede til mælken og syntes, der var noget galt, men slog det hen. Det var lige indtil hun mærkede lidt irritation i halsen og tog på sygehuset.

Tror det er en beboer
Kvinden tog mælken med på hospitalet, hvor man konstaterede indhold af et basisk stof.

- Vi har en fornemmelse af, at det er en af beboerne, som står bag. Men vi er ikke sikre og har meldt det til politiet, som skal undersøge sagen, fortæller Hans Christian Hansen.

Der bor fire beboere på den afdeling, hvor forgiftningen fandt sted.

- Det er udviklingshæmmede, der har begået kriminalitet, men ikke kan komme i fængsel, som derfor bliver anbragt her. De bor derfor under andre forhold, og medarbejderne sidder for eksempel og drikker kaffe med beboerne for at sikre den sociale indsats.

- Men det er et mysterium, hvordan det stof er kommet i mælken. Beboerne har ikke adgang til for eksempel toiletrens, eller hvad det er, som er puttet i mælken.

Ekstra opmærksomme
Den kvindelige medarbejder blev overført fra Nykøbing Sygehus til en kikkertundersøgelse på Køge Hospital, men kunne til alt held allerede udskrives fredag og er ifølge forstanderen snart klar til at vende tilbage til sit arbejde.

- Hun har det fint og har ikke fået nogen mén af det.

Han fortæller, at politiet endnu ikke har efterforsket sagen på instiutionen.

Forstanderen har nu skrevet ud til samtlige medarbejdere på Kofoedsminde, der huser cirka 50 domsanbragte udviklingshæmmede personer:

- De skal være særligt opmærksomme på at sikre, at den slags ikke sker.

Hans Christian Hansen kan ikke give noget specifikt bud på, hvem af beboerne på Kofoedsminde, der står bag forgiftningen.

- Vi skal til at efterforske sagen nu, siger vicepolitikommissær ved Nakskov Lokalpoliti, Casper Andersen, til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet følger sagen.

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk