Efter mælkeforgiftning: Nu afhører politiet fire indsatte

Kvindelig socialpædagog blev forgiftet: Mælken er sendt til kemisk analyse, men politiet har ikke lagt sig fast på, hvem det giftige stads var tiltænkt

Nakskov Lokalpoliti har endnu ikke lagt sig fast på en teori om, hvem den forgiftede mælk var tiltænkt. (Foto: Kofoedsminde)
Nakskov Lokalpoliti har endnu ikke lagt sig fast på en teori om, hvem den forgiftede mælk var tiltænkt. (Foto: Kofoedsminde)

Nakskov Lokalpoliti udelukker, at giftsagen på den sikrede institution for udviklingshæmmede kriminelle, Kofoedsminde, kan skyldes en fejl fra mejeriet.

Torsdag måtte en kvindelig socialpædagog indlægges med forgiftning, efter at hun havde drukket få slurke af sin morgenkaffe med mælk.

Se også: Ansat drak forgiftet kaffe

- Det er vores teori, at nogen har hældt noget i mælken, siger vicepolitiinspektør ved Nakskov Lokalpoliti, Peter Damgaard, til Ekstra Bladet.

- Kollegerne er i færd med at foretage en række undersøgelser. Vi har også fået mælken, som er sendt til Retskemisk Afdeling afdeling til analyse.

- Vi har fået at vide, at da de modtog mælken på Nykøbing F. Sygehus, målte man en høj ph-værdi i mælken, som altså var basisk, tilføjer han.

Se også: Ansat forgiftet: Politiet undersøger mistænkelig mælk

Særligt sikret afdeling
Politiet har nu afhørt forstander og personale på afdelingen, hvor forgiftningen fandt sted, men har endnu ikke talt med beboerne.

Socialpædagogen drak den forgiftede mælk på den sikrede afdeling ved navn Højbo 3, hvor der bor fire indsatte - en af dem er en af landets farligste og dømte sexforbrydere og pædofile.

På afdelingen bor kun mænd, og ifølge Kofoedsmindes hjemmeside må kvindelige medarbejdere ikke være alene uden, at der også er en mandlig kollega til stede.

Forstanderen for Kofoedsminde Hans Christian Hansen har gentagne gange fortalt til Ekstra Bladet, at beboerne ikke har adgang til for eksempel rengøringsmidler, som politiet efterforsker som et bud på det giftige middel i mælken.

- Det er sådan noget, vi er ved at undersøge: Hvad er blandet i mælken, og hvordan har man fået adgang til det, siger vicepolitiinspektøren.

Var mælken til en indsat?
I huset bor i alt fire mænd. Afhøringen af dem begyndte i går og fortsætter i dag.

- Vi har endnu ikke sigtet nogen, siger Peter Damgaard mandag eftermiddag til Ekstra Bladet.

- Er I sikre på, at det ikke var en af de indsatte, som den forgiftede mælk var tiltænkt?

- Nej, vores overvejelser går i mange retninger.

Vicepolitiinspektøren siger om strafferammerne for forgiftningen:

- Paletten, som vi kan bruge i en sag som denne, spænder vidt. Der kan være tale om alt fra vold til at bringe andres liv i fare eller at have forsæt til drab.

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk