Familietragedie: Her er farens desperate timer

Interaktiv grafik: Mor og datter forlod hjemmet klokken 11.30 lørdag, og efterlod en 44-årig mand i desperation i næsten et døgn - få overblikket ved at klikke på grafikken herunder

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Der gik ni timer, fra en 41-årig kvinde forlod sit hjem i Klemensker på Bornholm, til hendes bekymrede samlever meldte hende savnet hos politiet.

Yderligere knap 13 timer senere blev kvinden og parrets 14 måneder gamle datter Freja fundet døde i familiens varevogn - efter alt at dømme efter et drab med moren som gerningsmand og et efterfølgende selvmord.

Se også: Tragedien i Klemensker: Mor og lille Freja skal obduceres

Efterforskningslederen hos Bornholms Politi, Peter Jørgensen, begyndte allerede i weekenden at undersøge det forløb, der har udspillet sig mellem politiet og faren, efter den 41-årige kvinde havde forladt hjemmet.

Og i dag har han så, efter forespørgsel fra Ekstra Bladet, gennemlyttet telefonsamtalerne mellem den 44-årige mand og politiets vagtchef - samtaler, som blev foretaget, længe inden det stod klart, hvilket tragisk syn, der ville møde den 44-årige mand morgenen efter.

Få overblikket over forløbet ved at klikke på tallene i grafikken øverst i artiklen

Samtalerne viser, at den 44-årige mand ringede til politiet første gang i lørdags klokken 20.31, hvor han fortalte, at han var urolig for sin samlever og parrets barn, der havde været forsvundet siden omkring middagstid.

- Han nævner ikke noget om, at kvinden er deprimeret eller selvmordstruet, siger vicepolitiinspektør Peter Jørgensen, som har hørt opkaldende mellem politiet og den 44-årige mand igennem.

Her blev den 41-årige mor fundet med sin kun 14 måneder gamle datter. (Foto: Tariq Mikkel Khan) 112 Derfor dræber mødre deres børn

- Vores vagthavende siger, at han lige vil undersøge nogle ting og vende tilbage. Det gør han fem minutter senere, efter han blandt andet har ringet til et kvindekrisecenter, men uden at finde ud af, hvor kvinden befandt sig. Heller ikke under denne samtale nævner manden, at kvinden kan være gået hjemmefra i meget nedtrykt tilstand.

Den 44-årige mand fik herefter at vide, at der ikke var grundlag for, at politiet indledte en eftersøgning, men at politiet ville holde øje med den hvide varevogn.

Se også: Her blev mor og datter fundet dødeKvinden forlod parrets hjem i Klemensker på Bornholm kl. 11.30 og tog datteren Freja med sig. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kvinden forlod parrets hjem i Klemensker på Bornholm kl. 11.30 og tog datteren Freja med sig. (Foto: Tariq Mikkel Khan)


- Det er noget, vi oplever rigtig tit - at et par skændes, og en af parterne forlader hjemmet. Nogle gange er de væk i flere dage - og medmindre der er givet udtryk for, at personen er selvmordtruet eller meget deprimeret, er det ikke politiets opgave at finde kærester, der har forladt deres hjem, siger Peter Jørgensen.

Derefter opsøgte manden selv flere naboer i håbet om at få lov at låne en bil, så han selv kunne lede efter sin kæreste og deres lille datter - men uden held.

Se også: Chokeret nabo: Havde ingen mistanke om at noget var galt

Morgenen efter ringede manden igen til politiet, og denne gang igangsatte politiet en eftersøgning.

- Vi går i gang med at køre ud til forskellige adresser i deres bekendtskabskreds, hvor manden mener, de kan opholde sig, siger vicepolitiinspektøren.

Men det er manden selv, der en times tid senere finder sin familie i den hvide varevogn på en parkeringsplads ved Rø Plantage.

Se også: Politiet: Derfor ledte vi ikke efter mor og barnMor og datter blev fundet døde her - bag i familiens hvide varevogn. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Mor og datter blev fundet døde her - bag i familiens hvide varevogn. (Foto: Tariq Mikkel Khan)


Efterfølgende blev han anholdt og kørt til afhøring hos politiet, som dog senere løslod ham - renset for al mistanke. Han er nu indlagt på en psykiatrisk afdeling.

- Det er sket på vores foranledning, siger Peter Jørgensen og tilføjer, at manden ved politiets ankomst til Rø Plantage ikke var vred, men fuldstændig knust.

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)