Dødsbilist havde sprit i blodet og steroider i bilen

To mænd dræbt i voldsom trafikulykke: 27-årig kørte 190 kilometer i timen, da han torpederede bil ved Køge

To mænd blev dræbt i en trafikulykke søndag morgen. Den 27-årige mand, der torpederede deres bil, er blevet varetægtsfængslet. (Foto: Per Rasmussen)
To mænd blev dræbt i en trafikulykke søndag morgen. Den 27-årige mand, der torpederede deres bil, er blevet varetægtsfængslet. (Foto: Per Rasmussen)

En 27-årig mand, hvis hasarderede kørsel ifølge politiet kostede to mænd livet på Vestmotorvejen nær Køge i søndags, er blevet varetægtsfængslet til 13. marts.

Han bragede ifølge sigtelsen tidligt søndag morgen ud ad Vestmotorvejen i sin BMW med 190 kilometer i timen og påvirket af spiritus, da han torpederede tre mænd i en Peugeot 107 bagfra.

Det skete øst for afkørslen til Vemmedrup nær Køge et sted, hvor fartgrænsen går ved 130 kilometer i timen.

Den lille bil brød i brand, og to af de tre passagerer, som alle var i 30'erne, omkom. Den tredje slap med kvæstelser.

Anabolske steroider
I bilen havde den 27-årige mand 11 ampuller anabolske steroider - fire ampuller Testocom og syv ampuller Burnapol - til eget forbrug.

Det er endnu uvist, om manden havde indtaget de ulovlige steroider, som blandt andet kan give anledning til aggressiv adfærd, forud for den tragiske ulykke.

Se også: To dræbt i motorvejsulykke: 27-årig fængslet

Også den 27-årige mand blev kvæstet og måtte først fremstilles in absentia i grundlovsforhør, da han stadig var indlagt på hospitalet.

Nu har hans tilstand dog tilladt, at han kunne komme for en dommer.

Nægter sig skyldig
Han er sigtet for uagtssomt manddrab, særlig hensynsløs kørsel, spirituskørsel og for besiddelse af ampuller med anabolske steroider.

Ved grundlovsforhøret bad den sigtedes forsvarer om at få lukkede døre. Det accepterede dommeren, som også nedlagde navneforbud over både de afdøde, den overlevende mand og den sigtede 27-årige.

Før dørlukningen oplyste den sigtede igennem sin forsvarer, at han nægter sig skyldig i færdselsdrabet, men erkendte besiddelsen af de anabolske steroider

Se også: Bil bryder i brand i motorvejsulykke: To omkommet