Krigshelte døde på Mærsk-skib: Havde modtaget fortjenst-medaljer

Fortid i Navy Seals: Den ene af de to døde havde en række medaljer for indsatser på alverdens krigsskuepladser

(AP Photo, File)
(AP Photo, File)

Det var to meget erfarne tidligere elitesoldater fra det sagnomspundne Navy Seal-korps, som angiveligt døde af en overdosis heroin om bord på skibet Maersk Alabama på Seychellerne i sidste uge.

44-årige Jeffrey Keith Reynolds og 43-årige Mark Daniel Kennedy havde begge mangeårige karrierer som elitesoldater bag sig, før de kastede sig over jobbet som private sikkerhedsvagter hos firmaet Trident Group.

Spektakulære aktioner
Mark Daniel Kennedy havde for eksempel fået medaljer for sin tjeneste i krigene i Afghanistan, Irak og Kosovo. Den 43-årige blev indrulleret i Navy Seals i 1995, og han udførte sin sidste mission for korpset i 2008.

Soldaterne fra Navy Seals står bag nogle af de senere års mest spektakulære militæraktioner.

Blandt andet dræbte det navnkundige Seal Team Six top-terroristen Osama Bin Laden 2. maj 2011 i den pakistanske by Abbottabad.

Se også: Døde Mærsk-vagter havde taget heroin

Samme Seal Team Six befriede det danske nødhjælpsgidsel Poul Hagen Thisted og hans amerikanske medgidsel Jessica Buchanan under en dramatisk befrielsesaktion i den somaliske ødemark 25. januar 2012.

Særlig krigsførelse
Mark Daniel Kennedys kollega om bord på Maersk Alabama Jeffrey Keith Reynolds havde også en fortid i Navy Seals, før han blev indrulleret i de private sikkerhedssoldaters rækker.

Se også: Mærsk-vagter lå døde i samme kahyt

Reynolds var med i elitekorpset fra 1990 til 2000 og var tilknyttet en enhed for særlig krigsførelse, som flere amerikanske medier beskriver det. Reynolds var ifølge de samme medier aldrig udstationeret i løbet af elitesoldat-karrieren, men modtog to medaljer for god opførsel.

Kennedy og Reynolds døde ifølge politiet på Seychellerne som følge af åndedrætsstop og hjerteanfald – symptomer, som ikke er usædvanlige at se i forbindelse med en overdosis heroin.

I deres kahyt om bord på Maersk Alabama blev der fundet en kanyle og rester af det forbudte stof.

Alligevel opfordrer det private sikkerhedsfirma Trident Group medierne til ikke at stemple deres to ansatte som narkomaner og samtidig huske på, hvad de har gjort for deres land i løbet af deres soldater-karrierer.

To modige mænd
- Det er vigtigt at understrege, at uanset deres sidste endeligt så skal denne ene begivenhed ikke skygge for, at disse to modige mænd har ydet en glorværdig indsats for deres land på bekostning af deres familier og venner. De to sikkerhedsfolk fortsatte også med at yde dedikeret og professionel tjeneste i forhold til den kommercielle verden i en situation, som kræver fokus og opmærksomhed, skriver direktør Thomas Rothrauff fra Trident Group på firmaets hjemmeside.