AK 81´er dømt for mordforsøg på taxichauffør

En taxichauffør afviste en kunde ved Christiania. Det var tæt på at koste ham livet, da et medlem af Hells Angels rekrutgruppe AK 81 stak ham ned

Efter knivstikkeriet anholdt politiet den 23-årige, der i dag blev fundet skyldig i drabsforsøg. (Foto: Kenneth Meyer)
Efter knivstikkeriet anholdt politiet den 23-årige, der i dag blev fundet skyldig i drabsforsøg. (Foto: Kenneth Meyer)

I raseri over, at en taxi foran Christiania var optaget af andre kunder, stak en 23-årig AK 81´er taxichaufføren fra Dantaxi ned med fire knivstik.

Det var meget tæt på at koste chaufføren livet, og Københavns Byret har netop fundet den 23-årige skyldig i drabsforsøg.

Et af knivstikkene i brystkassen læderede den ene lunge og lungepulsåren, et andet læderede lungen og luftrøret.

Fik 52 portioner blod
Under behandlingen på traumecenteret fik taxichaufføren tilført 52 portioner blod, og han blødte 20 liter blod. Han fik hjertestop flere gange og blev genoplivet.

De to andre knivstik ramte hans venstre overarm. Taxichaufføren var i overhængende livsfare i flere timer i løbet af natten.

I byretten erkendte den 23-årige, at han stak taxichaufføren, men han hævdede det skete i nødværge, fordi taxichaufføren skubbede til ham.

Da knivstikkeriet skete, havde han været medlem af AK 81 rekrutgruppen på Amager i tre år, men han er nu trådt ud af AK 81, forklarede den 23-årige i retten.

Et enigt nævningeting afviste den 23-åriges påstand om nødværge. Men han får først sin dom 6. juni, fordi sagen blev udsat til forelæggelse for Retslægerådet.

Læger: Han er farlig
En mentalundersøgelse, der først kom i sidste uge, konkluderer, at den 23-årige er så farlig, at han bør dømmes til forvaring på ubestemt tid. Det skyldes hans kriminelle fortid og hans personlighed.

Mentalundersøgelsen siger, at der er risiko for, at han begår ny personfarlig kriminalitet og at forvaring er nødvendig for at forhindre det.

Den 23-årige er tidligere dømt for røveri og har en stribe voldsdomme.

Mentalundersøgelsen skal først vurderes af Retslægerådet, og hvis rådet kommet til samme resultat, vil anklagemyndigheden kræve den 23-årige i forvaring.

112 - 20. feb. 2014 - kl. 23:36 Gav taxichauffør 20 liter blod efter knivstikkeri

Knivstikkeriet skete i forbindelse med en hip-hop koncert på Christiania, hvor den 23-årige kl. 01.15 den 23. juni sidste år forsøgte at få en taxi i Prinsessegade. Men den store vogn fra Dantaxi var allerede optaget af andre kunder. Så den 23-årige stod og råbte ind af taxien fordør: - Det er min taxi.

Tumult og skub
Chaufføren sagde flere gange, at taxien ikke var ledig, og at den 23-årige ikke kunne komme med. Den 23-årige stillede sig foran taxien, og chaufføren stod ud og gik hen til den 23-årige.

Det kom til tumult mellem de to og taxichaufføren skubbede formentlig til den 23-årige. Men der er forskellige forklaringer om, hvorvidt den 23-årige faldt til jorden under skubbet. Han trak sin kniv og stak den fire gange i chaufføren, der blev ramt af 10-15 centimeter dybe knivstik i brystet.

Blot 20 minutter senere skete et nyt knivstikkeri på Christiania på værthuset Nemoland, hvor to gæster blev stukket ned, den ene med syv knivstik i ben og maven, den anden i benet. Men episoden havde intet med knivstikkeriet i Prinsessegade at gøre.