Anholdte rockere løsladt

Ti anholdte Satudarah-rockere er løsladt i dag

Mens en 30-årig HA'er tidligere i dag fik dobbelt op på sin varetægtsfængsling - blev ti Satudarah-rockere løsladt.

Læs mere om fængslingen af den 30-årige her

Alle 11 rockere blev anholdt sent tirsdag aften og onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby.

Mens den 30-årige HA'er ved onsdagens retsmøde blev sigtet og varetægtsfængslet for del i et overfald på en formodet Satudarah-mand i Ganløse, blev de ti Satudarah-folk anholdt og sigtet fordi, politiet mente at gruppen, der var bevæbnet med slagvåben, kørte rundt og ledte efter fjendebilleder, de kunne overfalde.

Ved onsdagens retsmøder mente dommerne dog, at der kun var belæg for at opretholde Satudarah-rockernes anholdelse i tre gange 24 timer. Og derfor blev de tidligere i dag løsladt.

Det bekræftes af efterforskningsleder, Henning Svendsen, Nordsjællands Politi.

Satudarah MC holdt åbningsfest sidste efterår, og nu ulmer konflikten allerede mellem den hollandske rockergruppe og Hells Angels. Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto Krimi Ny rockerkrig? - Alle i krig med alle

Hele konfliktscenariet tog sin begyndelse natten til søndag, hvor medlemmer af de to rockergrupper røg i masseslagsmål til en technofest på Lions & Barrels i Parken på Østerbro.

Her kulminerede det i kast med inventar, knvistik og pistolskud. Om end skuddene tilsyneladende blev affyret op i luften.

Se også: Hells Angels og Satudarah i opgør i Parken

Også politiet affyrede flere skud, da de forsøgte at få styr på situationen.

Siden fulgte flere sammenstød og overfald rundt om i København og Nordsjælland, hvor begge parter har jagtet fjendebillederne.

Bandemiljøet er på kogepunktet: Få hele overblikket over den ulmende rockerkrig her. (Foto: Bing Maps) Krimi Det store overblik: Her lurer rockerkrigen

De seneste 24 timer har der dog været roligt, og kilder med indsigt i miljøet vurderer, at de værste kamphaner har fået løbet krudtet af sig.

Men kilderne vurderer, at det nemt kan brage løs igen ved mindste anledning eller påskud.