12 tiltalt: Dyrkede skunk i døgndrift

På en vej i Rødovre kørte skunkgartnerier i døgndrift

På Nyholms Allé høstede politiet 6800 skunkplanter på to af gartnerierne. (Foto: Jesper Mortensen)
På Nyholms Allé høstede politiet 6800 skunkplanter på to af gartnerierne. (Foto: Jesper Mortensen)

To skunkfabrikker på Nyholms Allé i Rødovre kørte i døgndrift med personale på skiftehold, som dyrkede og passede tusindvis af skunkplanter til de var modne til at blive høstet. En tredje fabrik var etableret, men kom ikke i drift, før politiet fandt den.

Gartnerierne var indrettet med soverum, toiletfaciliteter, kontorer og videoovervågning.

Kraftige lamper, vandingsanlæg og udstyr til temperatur- og fugtstyring sørgede for, at skunkplanterne havde de bedste betingelser for at vokse.

Politiet mener, at gartnerierne, der tilsammen havde en størrelse som en pæn villagrund på 1080 kvadratmeter, producerede mindst 2,3 ton skunk, og der var gang i produktionen af yderligere over et ton skunk.

Se også: Her spirer hashen på 'Skunkvej'

Skunkgartnerierne var indrettet i erhvervslokaler på Nyholms Alle 19-25, Nyholms Allé 36b, og Nyholms Allé 40, hvor politiet høstede godt 6800 planter, da gartnerierne blev stormet sidste sommer.

Nu har politiet rejst tiltale mod 12 mænd for at stå bag de tre skunkgartnerier på Nyholms Allé og endnu tre gartnerier i et erhvervslokale på Fjeldhammervej i Rødovre, en kælder på Tempovej i Ballerup og i en staldbygning på Ishøj Bygade.

De 12 sidder alle varetægtsfængslet, og sagen ventes først at komme for retten i Glostrup efter sommeren. Politiet formoder, at de enorme mængder af skunk især er leveret til Pusherstreet i Christiania.

Se også: Fire anholdt for tre skunk-gartnerier

Dyrkning af skunk kræver masser af lys og varme, og dermed elektricitet. Strøm er som bekendt dyrt, så derfor sørgede bagmændene at føre strømmen fra lokalernes hovedkabler udenom elmålerne.

Ifølge tiltalen mod de 12 er der stjålet strøm fra DONG for 2,4 millioner kr. Ved fortsat drift af gartnerierne ville strømtyveriet være blevet endnu mere omfattende, så derfor er de også tiltalt for forsøg på tyveri af strøm for mindst 1,7 millioner kr.

Se også: Politiet rydder kæmpe skunk-gartneri

De 12 tiltalte er i alderen 28 til 51 år. Ifølge anklageskriftet brugte skunkfabrikanterne forskellige stråmænd til at indgå lejekontrakter med udlejerne af erhvervslokalerne.

Når planterne blev høstet blev dele af planterne tørret og knust. Det var der også udstyr til i skunkfabrikkerne. Den færdige skunk blev solgt til 'ukendte personer', lyder anklageskriftet.

Kun i et enkelt tilfælde mener politiet at have beviser for en konkret leverance, hvor to af de tiltalte, 40 og 41, leverende to gange 10 kilo skunk til personer formentlig på Christiania.

Retten i Glostrup skal bruge cirka 15 retsdage på skunksagen.

Politiet har taget forbehold for at rejse nye tiltaler, fordi politiet stadig efterforsker et syvende skunkgartneri på Valhøjs Alle i Rødovre, som de tiltalte sættes i forbindelse med.

1 af 5 Der var både moderplanter og stiklinger. Flere tusinde planter indgik i den løbende produktion af skunk. (privatfoto)
2 af 5 Lys og varme kræver meget strøm, så hovedkablerne blev ført udenom strømmålerne. (privatfoto)
3 af 5 Her har politiet beslaglagt udstyret på det ene gartneri. (privatfoto)
4 af 5 Stiklinger klar til ny produktion. (privatfoto)
5 af 5 På Nyholms Allé høstede politiet 6800 skunkplanter på to af gartnerierne. (Foto: Jesper Mortensen)