Signeret kopi af Mein Kampf solgt for 350.000 kroner

Et signeret eksemplar af Adolf Hitlers nazimanifest er netop blevet solgt på en auktion i Los Angeles

350.000 kroner måtte en køber i denne uge slippe for en signeret kopi af Hitlers tobindsværk, ’Mein Kampf’. (AP Photo/Nate D. Sanders)
350.000 kroner måtte en køber i denne uge slippe for en signeret kopi af Hitlers tobindsværk, ’Mein Kampf’. (AP Photo/Nate D. Sanders)

På bogsiden Saxo.com kan man købe 'Mein Kampf' for 120 kroner.

Men hvis forfatteren Adolf Hitler har signeret nazimanifestet, er prisen en helt anden.

350.000 kroner har et eksemplar i to bind, som blev udgivet i henholdsvis 1925 og 1926, indbragt på en auktion i Los Angeles.

Den jødiske organisation Simon Wiesenthal Centret udgiver hvert år en liste over de mest eftersøgte nazi-forbrydere. Nummer syv på listen er danskfødte Søren Kam. (Grafik: Søren Larsen Pedersen) Samfund Verdens mest eftersøgte nazi-forbrydere

Køberen har ifølge auktionshuset ønsket at være anonym, skriver britiske BBC.

Bøgerne er dedikeret til Josef Bauer, der var medlem af Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei og senere generalmajor i Waffen SS.

Oversat til 16 sprog

Hitler dikterede tobindsværket til sin kampfælle og sekretær Rudolf Hess, da de sad fængslet i 1924 efter et mislykket kup i München.

I 1930 var der solgt knap 20.000 eksemplarer af værket; ved Tysklands fald i 1945 var det trykt i omkring 10 mio. eksemplarer på tysk og oversat til 16 sprog. En dansk udgave, Min Kamp, udkom i 1934.

Første bind rummer en idealiseret selvbiografi, mens andet bind beskriver den nazistiske bevægelses historie frem til det såkaldte Ølstuekup i München i 192

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere