Skræmt Christianit: Brækkede mig, da politiet kom

Politiet vækkede Christianitterne tidligt i dag med håndjern og narkohunde

Politiet genemførte en stor razzia på Christiania tidligt imorges. Julie bor på Christiania med sin kæreste, og deres lejlighed blev ransaget. (Foto: Jonas Olufson)
Politiet genemførte en stor razzia på Christiania tidligt imorges. Julie bor på Christiania med sin kæreste, og deres lejlighed blev ransaget. (Foto: Jonas Olufson)

Politiet gennemførte tidligt i morges en historisk stor razzia på Christiania. De tog bogstaveligt talt christianitterne på sengen. En af dem, der blev hevet op var Julie på 24 år, der er bosat på Christiania med sin kæreste.

- De råbte, at vi skulle stå op. Så lagde de os begge i håndjern, satte os på to stole og ransagede hele lejligheden.

- De var der i to timer med narkohunde og hele molevitten, siger Julie, der ikke ønsker at stå frem med fulde navn, til Ekstra Bladet.

Efter et længerevarende efterforskningsarbejde har politiet i dag iværksat et meget stort antal anholdelser og ransagninger. Det siger ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Skov, i en pressemeddelelse.

Omkring 80 personer er anholdt og en stor mængde hash og kontanter er beslaglagt.

Se også: Fire HA'ere anholdt i hash-razziaSe også: Historisk stor politiaktion mod Christianias hashhandel.Se også: Hashmistænkte banket op klokken fem i morges

'Jeg har aldrig set så meget politi før'
Københavns Politi var allerede i gang på fristaden ved fem-seks-tiden i morges. Julie og hendes kæreste lå og sov, da betjente trængte ind i deres lejlighed.

- Denne gang lukkede vi dem ikke selv ind. Det var ret voldsomt, for de brød ind og overraskede os, siger hun, og tager sig til sine ømme håndled. Hun er tydeligt mærket af, hvor omfattende aktionen har været.

Julie snakker om morgenens begivenheder med andre christianitter, der er begyndt at dukke op på de solbeskinnede bænke på fristaden efter en noget urolig morgen.

- Jeg har aldrig set så mange politimænd herude før, siger hun.

Politiet har været på mere end 150 adresser på Sjælland i løbet af morgenen. Det sker som en kulmination på den omfattende efterforskning, som Københavns Politis Task Force Pusherstreet har gennemført sammen med politikredsens afdeling for organiseret kriminalitet og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst samt anklagemyndigheden.

Brækkede sig
- Vi måtte ikke bevæge os i al den tid, de var i lejligheden, og jeg lider af angst, så jeg endte med at sidde og brække mig, imens vi blev holdt i håndjern, siger Julie.

Hun er lettet over, at de er ude af lejligheden, men har ikke lyst til at snakke om sin kæreste.

- Jeg har ikke lyst til at tale om, hvad der sker med ham lige nu, siger hun.

Politiet har været på adresser over hele Sjælland og Lolland Falster i løbet af dagen.

Politiet kan ikke give flere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Ekstra Bladet følger sagen resten af dagen. Klokken 15 har Københavns Politi indkaldt til pressemøde.

1 af 3 Politiet genemførte en stor razzia på Christiania tidligt imorges. (Foto: Jonas Olufson)
2 af 3 Politiet genemførte en stor razzia på Christiania tidligt imorges. (Foto: Jonas Olufson)
3 af 3 Politiet genemførte en stor razzia på Christiania tidligt imorges. Julie bor på Christiania med sin kæreste, og deres lejlighed blev ransaget. (Foto: Jonas Olufson)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen