Sådan døde HA-præsidenten Michael Brokside

Blev fundet siddende kvalt i sin celle. Præsident for magtfuld HA-afdeling endte sit eget liv i enerum

Michael Brokside blev fundet død i sin celle fredag morgen. (Foto: Claus Lunde)
Michael Brokside blev fundet død i sin celle fredag morgen. (Foto: Claus Lunde)

Det var den 41-årige rocker Michael Brokside som klokken 7:30 fredag morgen blev fundet af fængselsbetjente i Politigårdens Fængsel.

Det bekræfter flere kilder over for Ekstra Bladet.

Michael Brokside blev i går anholdt i en storstilet aktion mod den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania sammen med fire andre fuldbyrdede medlemmer af Hells Angels.

Han var præsident for HA's magtfulde Nomads-afdeling på Amager. Han var desuden Hells Angels' hovedforhandler i fredsaftalen mellem Satudarah og Bandidos, som blev indgået fornylig.

Chefen for Københavns Fængsler, Peter Vesterheden, kommenterer ikke på identiteten af den afdøde, men fortæller, at den nu afdøde arrestant ankom til fængslet klokken 22:30 torsdag aften. Han blev mødt af to fængselsbetjente, hvoraf han kendte den ene fra tidligere.

HA-rockeren blev anbragt alene i sin celle, og samtidig sagde betjentene godnat til ham.

Næste morgen gik fængselsbetjente den sædvanlige 'godmorgen-tur'. Her fandt de Michael Brokside siddende kvalt i sin celle.

Præcis hvordan kvælningen foregik vil Peter Vesterheden ikke uddybe, men han bemærker, at der var flere objekter i cellen, som Michael Brokside kunne anvende til sit formål.

- Der er ledninger fra lamper, sengetøj og hans eget tøj, forklarer han.

Politiet har tidligere udtalt, at rockeren havde hængt sig.

Ingen anede uråd med hensyn til Michael Broksides sindstilstand, da han ankom til fængslet. Derfor blev han anbragt i en almindelig celle, forklarer Peter Vesterheden.

Da han blev fundet, forsøgte personalet genoplivning. Og der blev kaldt 112.

- Man fik dog det indtryk, at han havde været død et stykke tid, bemærker fængselschefen.

Københavns politi vil ikke bekræfte identiteten på den afdøde rocker, men vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen bekræfter overfor Ekstra Bladet, at alle pårørende til den person som døde i Politigårdens fængsel nu er underrettet.

Et slagsmål i og ved sportsbaren Lions & Barrels i Parken i København tændte konflikten. Her blev 28 kortvarigt anholdt. Foto: Kenneth Meyer Krimi Rockerfred på hemmeligt mødeKilder oplyser til Ekstra Bladet, at rockersønnen Mikkel Brokside selv var uhyggelig tæt på begivenhedernes centrum under masseslagsmålet på og ved Lions and Barrels. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Kendt rockers søn i skudlinjen

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen