Politiet går målrettet efter hashkøbere

Københavns Politi vil de kommende par uger intensivere jagten på hashkøbere

Efter aktionerne mod salg af hash i Jægersborggade (billedet) og Christiania vil politiet de kommende uger gå efter køberne (Foto: Jonas Olufson)
Efter aktionerne mod salg af hash i Jægersborggade (billedet) og Christiania vil politiet de kommende uger gå efter køberne (Foto: Jonas Olufson)

Københavns Politi vil det næste par uger gøre en særlig indsats mod købere af hash på de forskellige cannabismarkeder i København.

Det siger lederen af efterforskningsenheden, politiinspektør Jørgen Skov, til Politiken torsdag.

- Vi går målrettet efter køberne de næste fjorten dage, og det må de gerne vide nu. Faktisk er vi allerede startet, siger politiinspektøren.

Initiativet kommer umiddelbart efter den storstilede aktion mod sælgere og leverandører i Pusher Street på Christiania, hvor omkring 80 personer er anholdt og sigtet for organiseret handel med hash.

Tidligere, i februar, slog Københavns Politi til mod sælgere og leverandører på et andet kendt hashmarked i Jægersborggade på Nørrebro samt den nærliggende Folkets Park.

- Vi har taget mange af sælgerne væk, og de, som gør markedet muligt, er køberne. Vi vil gerne sende et signal om, at når vi siger, at vi holder fokus på både køber, sælger og leverandør, så mener vi det faktisk, siger Jørgen Skov til Politiken.

Jørgen Skov vil ikke løfte sløret for, hvordan politiet konkret vil jage hashkøbere, ud over at det drejer sig om at være til stede på gader og stræder.

- Det er jo ikke sådan, at vi tror, at vi kan holde dem væk alle sammen, men de skal vide, at det er utrygt at være køber. Vi mener, at det svækker sælgernes omsætninger når køberne ved, at det er risikofyldt, for så vil de, som ikke er afhængige, måske tager sig en øl i stedet for eller helt lade være, siger han til Politiken.