Voldsom storbrand hærger i Nordsjælland

En stor hal, der huser Charlottenlund Badminton Klub, er indhyllet i flammer. Politi og brandvæsen er massivt til stede

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)

En voldsom brand hærger lige nu en hal på Maltegårdsvej i Gentofte.

Hallen, der huser Charlottenlund Badminton Klub og ligger midt i et villakvarter, er opslugt af flammer, og både politi og brandvæsen er massivt til stede, bekræfter Nordsjællands Politi.

- Det brænder helt vildt, og taget er lige braset sammen, siger Ekstra Bladets mand på stedet.

Brænder ved rideklub
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger ligger badmintonhallen klos op ad Gentofte Rideklubs stalde, som myndighederne lige nu forsøger at få alle hestene ud fra.

Alle hestene skulle dog være reddet ud i god behold, og de befinder sig på et græsareal bag ved stutteriet, fortæller Ekstra Bladets journalist på stedet.

Ifølge Nordsjællands Politi er det for tidligt at sige noget om brandårsagen til den voldsomme brand.

- Hallen er svært brandskadet, men der er ikke fare for de omkringboende, som det forlyder i øjeblikket, siger Allan Kronvold, der er vagtchef hos Nordsjællands Politi.

Ude af kontrol
Der er ingen meldinger om tilskadekomne ved branden, som endnu ikke er under kontrol. Ifølge Allan Kronvold kommer slukningsarbejdet formentlig til at tage rigtig lang tid.

- Hvad er det, der gør, at branden er så svær at slukke?

- Der er meget træ og brændbart materiale i selve hallen på grund af dens konstruktion, så den brander lystigt. Samtidig er den placeret midt i et villakvarter, og det gør, at det er svært for brandfolkene at komme til, siger Allan Kronvold til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladets fotograf på stedet fortæller, at branden har bredt sig til bygningen ved siden af hallen, og at den breder sig mod stutteriet. Man har derfor været nødt til at køre en lang række hestetrailere væk fra området. Desuden er badmintonhallen så godt som brændt ned.

Badmintonhallen og de tilhørende kontorbygninger er tegnet af den berømte danske arkitekt Arne Jacobsen i 1934, oplyser badmintonklubben på sin hjemmeside.

Arne Jacobsen er især kendt for at være manden bag de berømte stole Ægget og Syveren samt SAS Hotellet ved Hovedbanegården i centrum af København.

1 af 4 (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 4 (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 4 (Foto: Kenneth Meyer)
4 af 4 (Foto: Kenneth Meyer)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere