Politiet: Intet tyder på at storbrand var påsat

Sportshal i Gentofte totalt nedbrændt - Stein Baggers ekskone bjærgede sin computer ud af brændende kontorbygning

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Der er ikke noget der umiddelbart tyder på, at en voldsom brand i en sportshal på Maltegårdsvej i Gentofte i aftes var påsat.

- Vi er ikke umiddelbart faldet over noget, som tyder på at nogen har stukket ild på med vilje. Vi har fået flere henvendelser om problemer med et el-skab. Men alt det skal undersøges senere torsdag, siger vagtchef Allan Kronvold fra Nordsjællands Politi, til Ekstra Bladet.

Vagtchefen understreger, at politiet tager den voldsomme brand meget alvorligt og derfor skal alt undersøges til bunds.Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer


- Der er her tidligt torsdag morgen stadig brandfolk på stedet, som er ved at efterslukke, oplyser vagtchefen.

Arkitekttegnet sportshal
Badmintonhallen og de tilhørende kontorbygninger er tegnet af den berømte danske arkitekt Arne Jacobsen i 1934.

- Selve badmintonhallen er totalt udbrændt. De tilhørende kontorbygninger er delvist brandskadede, men vi har endnu ikke overblik over, hvor voldsomt branden har hærget disse bygninger. Brandfolkene vil også begynde at rive dele af bygningen ned i forbindelse med, at de skal sikre sig, at alt er slukket, siger Allan Kronvold til Ekstra Bladet.

Den voldsomme brand udløste storalarm i aftes. 33 brandfolk fra flere forskellige brandstationer har deltaget i slukningen og Beredskabsstyrelsen har været sat ind.

Udviklede megen røg
Storbrand udviklede megen røg, som i begyndelsen var til gene på Maltegårdsvej.

- Men ellers steg røgen lige op i luften og gav ikke anledning til de store problemer, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.

- Heldigvis er der ikke kommet nogen personer til stede. Hverken på grund af røg eller ild. Vi måtte have 75 heste fra en nærliggende rideskole flyttet hen til andre rideskoler, oplyser vagtchefen.

Politi og hjemmeværn var tidligt torsdag morgen i færd med at bevogte og spærre området af. Badmintonhallen huser Charlottenlund Badminton Klub.

Reddede sin computer
Umiddelbart i nærheden af hallen ligger flere mindre virksomheder, og en af dem er indehavet af Stein Baggers ekskone, Martina Banach, der ejer smykkefirmaet La Chance.

- Det er jo en kæmpe katastrofe, det her, lød den umiddelbare reaktion fra Martina Banach, da Ekstra Bladet fangede hende på telefonen sent onsdag aften.

Se også: Stein Baggers ekskone ramt af storbrand


Hun havde selv været ude ved den voldsomme brand, som brandvæsenet måtte kæmpe med i timevis. Martina trængte ind i den brændende bygning og fik blandt andet reddet sin computer ud.

'Sort af røg derinde'
- Der var helt sort af røg derinde, men jeg gjorde det! Jeg nåede lige at komme ud, og så eksploderede det bare oppe på taget, og efter fem minutter kollapsede det hele, lyder den malende beretning fra Martina Banach.

Sportshallen ligger på Maltegårdsvej i et villakvarter, hvor der også ligger en rideskole.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere