Nul beviser i sex-sag mod politimand

Påstand mod påstand: Mange ord, men ingen tekniske spor i voldtægtssag mod 55-årig sædelighedsbetjent

En kvindelig kollega til den sex-tiltalte politimand overhørte en snak mellem politimanden og intimmassøsen, hvor de talte om store bryster. Kollegaen kaldte samtalen lummer, men sagde i retten, at den var udtryk for et vist frisprog i miljøet. (Foto: EB)
En kvindelig kollega til den sex-tiltalte politimand overhørte en snak mellem politimanden og intimmassøsen, hvor de talte om store bryster. Kollegaen kaldte samtalen lummer, men sagde i retten, at den var udtryk for et vist frisprog i miljøet. (Foto: EB)

Efter fire dages retsmøder i Viborg er det fortsat påstand mod påstand i straffesagen, hvor en midaldrende jysk sædelighedsbetjent er tiltalt for at misbruge sit job til at få gratis sex hos en prostitueret.

Sagen er kørt uden tekniske beviser - kun en brasiliansk intimmassøses ord mod den 55-årige politimand, der under hele sagen har afvist samtlige anklager.

Fem sex-overgreb
Men ikke desto mindre vil anklager Christina Skov have den tiltalte straffet med mellem halvandet og to års fængsel, fordi han i hendes øjne har tvunget den sagesløse kvinde til sex i mindst fem tilfælde fra 2011 til 2013.

Den stik modsatte holdning kom forsvarer Mette Grith Stage med i sin procedure, hvor hun gang på gang pointerede, at den brasilianske kvinde var fortsat med at opsøge betjenten både i og udenfor tjenesten. Kvinden blev afhørt bag lukkede døre og fastholder sin forklaring.

- Hun fremstår ikke som en skræmt kvinde, der er dødsensangst for min klient. Tværtimod er hun blevet ved med at henvende sig til ham. Havde hun været bange for ham, tror jeg, hun ville holde sig langt væk.

- Det giver slet ingen mening, sagde forsvareren.

Støttet af kolleger
To af politimandens arbejdskolleger, en chef og en menig politiassistent, gav ham under retsforløbet deres fulde støtte og opbakning.

En kvindelig kollega overværede således en samtale mellem den tiltalte og intimmassøsen, hvor der blev talt om store bryster. Hun kaldte samtalem lummer, men accepterede den 55-åriges forklaring om, at han bare havde snakket massøsen efter munden.

Se også: Kollega støtter sex-tiltalt politimand: Han er meget grundig i arbejdet

- I vores fag må især mandlige politifolk leve med at få saftige tilbud om sex. Det er et helt specielt miljø med et vist frisprog og en særlig omgangsfacon, sagde den tiltaltes kvindelige makker, der var indkaldt som vidne.

Hvis retten kender den 55-årige skyldig, mister han sit arbejde og kommer i fængsel. Under suspensionen har han kun fået to tredjedele af sin grundløn.

Dommen afsiges på onsdag.