Mand dømt til 25 års fængsel for skud mod Det Hvide Hus

Den 23-årige mand kørte i 2011 over 3000 kilometer fra sit hjem for at nå frem til USA's hovedstad

Oscar Ramiro Ortega-Hernandez var på en 'mission fra gud', hvorfor han kørte 3000 km til Det Hvide Hus og skød mod det. (Foto: AP)
Oscar Ramiro Ortega-Hernandez var på en 'mission fra gud', hvorfor han kørte 3000 km til Det Hvide Hus og skød mod det. (Foto: AP)

En 23-årig mand blev mandag idømt en straf på 25 års fængsel for at skyde mod Det Hvide Hus.

I november 2011 kørte Oscar Ramiro Ortega-Hernandez over 3000 kilometer fra sit hjem i Idaho for at nå frem til sit mål i USA's hovedstad.

Her skød han mod Det Hvide Hus med en riffel, efter at han havde fortalt sine venner, at han var på "en mission fra Gud" for at rydde USA's præsident, Barack Obama, af vejen.

Ifølge anklagerne skød han mindst otte gange mod Det Hvide Hus. Obama og hans familie befandt sig ikke i bygningen på det tidspunkt, og ingen kom til skade under episoden.

Senere erkendte Oscar Ramiro Ortega-Hernandez sin skyld i terror- og våbenanklagerne.

Ud over fængselsstraffen skal han betale over 500.000 kroner for de skader, som han forvoldte på Det Hvide Hus.

- Han var motiveret af had til præsidenten og af et ønske om at iværksætte en revolution mod den føderale regering.

- Denne fængselsstraf på 25 år viser, at enhver, der tager til nationens hovedstad og planlægger vold, skal forvente at tilbringe årtier bag tremmer, siger statsadvokat Ronald Machen i en udtalelse.

Ortega-Hernandez blev anholdt i delstaten Pennsylvania knap en uge efter skudangrebet.

Ifølge det amerikanske justitsministerium har Ortega-Hernandez flere gange siden 2010 ytret regeringsfjendtlige udsagn og har kaldt Obama for "djævlen" og "antikrist".

1 af 2 Oscar Ramiro Ortega-Hernandez har nu fået dommen: 25 års fængsel for at skyde mod USA's præsident, som dog ikke var hjemme. (Foto: AP)
2 af 2 Oscar Ramiro Ortega-Hernandez var på en 'mission fra gud', hvorfor han kørte 3000 km til Det Hvide Hus og skød mod det. (Foto: AP)