Mand i flammer foran rådhus

Ansatte på Brøndby Rådhus får krisehjælp, efter at en borger tændte ild til sig selv: - Rigtig mange så ham omsluttet af flammer, fortæller borgmester

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)

En 40-årig mand er i livsfare, efter at han kort før klokken 11 tændte ild til sig selv foran Brøndby Rådhus vest for København.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi til Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekræfte, at han har sat ild til sig selv. Han er i kritisk tilstand og blevet bragt til Rigshospitalets Traumecenter, siger Brian Larsen, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi.

Han har ikke fuldt overblik over situationen, men fortæller, at manden forinden havde været inde på rådhuset, som også huser en række kommunale kontorer.

- Han har været utilfreds i et eller andet omfang, siger vagtchefen.

Vidner har det rigtig skidt
Chokerede medarbejdere på rådhuset får lige nu krisehjælp.

- Der er ret mange, der har overværet det. De bliver kørt til Nordvang for at få psykologisk krisehjælp, fortæller borgmester i Brøndby Kommune, Ib Terp, til Ekstra Bladet.

- Jeg har ikke haft kontakt til alle medarbejdere, der har set det, men flere så bagefter ud til at have det rigtig skidt, tilføjer han.

Især medarbejderen i Socialforvaltningen, som manden talte med, før han stod 'omsluttet af flammer', er meget påvirket:

- Jeg har ikke selv talt med den enkelte medarbejder, men det er der ingen tvivl om, siger borgmesteren, som har forhørt sig om medarbejderens reaktion hos lederen af Socialforvaltningen.

Det præcise forløb op til den tragiske begivenhed er fortsat uklart:

- Vi ved ikke, hvornår han har tændt ild til sig selv. Om han har gjort det inden han løb ud eller først udenfor er uvist. Men her lugter kraftigt af tændvæske inde i huset, så måske har han overhældt sig selv med en brandbar væske på rådhuset, siger Ib Terp.

Havde besøgt Socialforvaltningen
Politiets vagtchef kan endnu ikke fortælle, hvem der har hjulpet med at slukke den brændende mand, men foran rådhuset står der op til flere spande, som ifølge Ekstra Bladets mand på stedet er brugt under redningsaktionen.

- Der er rigtig mange, der så ham omsluttet af flammer, men jeg har ikke spurgt til, hvordan ilden blev slukket, men man må gå ud fra, at nogen er løbet til med hjælp, siger borgmesteren.

Ib Terp kan ikke overfor Ekstra Bladet komme ind på, hvad den 40-årige mand havde talt med medarbejderen på rådhuset om, og siger:

- Vi ved ikke, om der er tale om utilfredshed med tilværelsen i almindelighed, eller han har følt sig dårligt behandlet.

Han fortæller dog:

- Det hænder også på Brøndby Rådhus, at der er diskussioner mellem borgere og medarbejdere.

Borgmesteren afviser på nuværende tidspunkt at tage stilling til, om sikkerheden på rådhuset er høj nok:

- Det kommer an på, hvad politiet vurderer, at der er hændt. Man kan ikke værne sig imod enhver ulykkelig hændelse. Der kommer tusindvis af borgere, som får hjælp på rådhuset, og det skal også være tåleligt for dem at komme, uden at de skal føle sig overvåget.

Brøndby Rådhus er lukket resten af dagen.

Ved du noget, så send os en mail på 1224@eb.dk eller send os en sms på 1224 (alm.takst).