Malaysia frigiver hele samtalen fra cockpittet

Malaysias myndigheder korrigerer tidligere oplysninger om de sidste ord fra cockpittet på forsvundet fly. Læs hele udskriften her

Den 53-årige førstepilot Zaharie Ahmad Shah og andenpiloten Fariq Abdul Hamid. (Foto: AP)
Den 53-årige førstepilot Zaharie Ahmad Shah og andenpiloten Fariq Abdul Hamid. (Foto: AP)

Malaysia har nu offentliggjort hele samtalen mellem piloterne om bord på Malaysian Airlines-flyet og flyvekontrollen - fra landingsbanen i Kuala Lumpur til flyet 54 minutter senere forsvandt fra radarskærmen.

Der er tilsyneladende ingenting ved kommunikationen med cockpittet, der indikerer, at der noget galt.

Tidligere i dag blev det kendt, at de sidste ord, der blev afsagt af piloten, var 'Good night, Malaysian three seven zero' og ikke 'All right, good night' som tidligere oplyst.

Rettelsen af de første meldinger kommer på et tidspunkt, hvor kritikken fortsat hagler ned over de malaysiske myndigheder for deres håndtering af sagen.

- Vi vil gerne bekræfte, at udskriften af den sidste samtale mellem flyvelederen og cockpittet klokken 01.19 var 'Good night, Malaysian three seven zero', hedder det i en erklæring fra luftfartsstyrelsen.

En radar-operatør slår ud med hånden foran sin skærm under en resultatløs søgning fra et australsk Orionfly natten til i går. Kort efter stopper stormen alle aktiviteter. (Foto: AP) Vagthund En desperat kamp mod tiden

Få minutter efter meddelelsen 'Good night, Malaysian three seven zero', som er en mere formel standardmåde at afbryde kommunikationen på, blev kommunikationen slået fra, og flyet skiftede kurs mod vest og fløj ud over Det Indiske Ocean.

Det har også tidligere været oplyst, at ordene kom fra andenpiloten, Fariq Abdul Hamid. Nu siger de malaysiske myndigheder, at de ikke er sikre på afsenderen af de sidste ord.

Malaysia oplyser, at det er sandsynligt, at nogen med fuldt overlæg fik flyet til at forlade dets rute.

Tæt på Glem teorierne: Her er fakta om det forsvundne fly

En stor international eftersøgning fortsætter, men der er endnu ikke fundet vragdele. Mandag var 10 fly og 11 skibe fra syv lande involveret i eftersøgningen efter vraggods.