Svensker dræbt i USA med stilethæl

45-årig amerikansk kvinde anklaget for at have dræbt svensker med sin stilethæl

Ana Trujillo mener, hun handlede i selvforsvar, da hun smadrede sin daværende kæreste til døde med en stilethæl. (Foto: AP)
Ana Trujillo mener, hun handlede i selvforsvar, da hun smadrede sin daværende kæreste til døde med en stilethæl. (Foto: AP)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Det var i juni sidste år, at den svenske professor på Universitetet i Houston, Texas, Alf Stefan Andersson, blev fundet dræbt på gulvet i sit hjem. Død efter gentagne slag fra en stilethæl.

I dag sidder den 45-årige Ana Trujillo på anklagebænken, tiltalt for at have myrdet sin 59-årige kæreste i et raserianfald, hvor hun slog ham 25 gange i hovedet med sin spidse sko. Hælen var 12,7 cm høj.

Retssagen mod Trujillo er netop gået i gang mandag, hvor den tiltalte har erklæret, at hun handlede i selvforsvar.

Den 13. juni ankom politiet til luksusboligen og fandt den svenske professor liggende på gulvet, mens Ana Trujillo selv var smurt ind i blod. Det var hende selv, der havde ringet 112.

En kvindelig taxachauffør synes at være et centralt vidne under retssagen. Hun var nemlig den sidste, der så Alf Andersson i live, da hun kørte parret hjem fra fest.

- Du skal være forsigtig. Din veninde er ikke 'rigtig' i sit hoved, skulle hun have sagt til ham, inden han forsvandt ud af taxaen, efter at Trujillo angiveligt skulle have bandet og råbt og virket fuld på bagsædet.

- Jeg skal nok klare det, sagde han og trykkede min hånd, fortalte Rosemary Gomez i retten i Houston, Texas.

Mens anklageren i retten malerisk illustrerede, hvordan Ana Trujillo skulle have dræbt sin daværende kæreste ved at have den omtalte stilet med i retten og holde den op, har Trujillo selv forklaret, hvordan hun ville forlade lejligheden, fordi de var uvenner, men at Andersson nægtede.

Ifølge Trujillos forklaring, forsøgte hun at komme ud, men blev forhindret og måtte ty til stilethælen, som var eneste våben, fordi han smadrede hende op mod væggen og forsøgte at kvæle hende.

1 af 2 Ana Trujillo, da hun blev fremstillet i juni, hvor hendes kæreste blev fundet død på gulvet efter 25 slag i hovedet. (Foto: AP)
2 af 2 Ana Trujillo mener, hun handlede i selvforsvar, da hun smadrede sin daværende kæreste til døde med en stilethæl. (Foto: AP)