Politi om forsvundet sag: Møgbeklageligt

Københavns Politi har ikke samtlige papirer i sag om spritkørsel, som nu skal indbringes for landsretten

Politiet erkender blankt ansvaret for, at en sag om spritkørsel blev væk.

- Vi står selvfølgelig ved, at sagen er forsvundet et eller andet sted, siger vicepolitikommissær Knud Rindbøll i Københavns Politi.

Fejlen har betydet, at den dømte, mekanikeren Gregers Kofoed, efter 26 måneder endnu ikke har fået gennemført sin ankesag.

- Selvfølgelig er det møgbeklageligt for ham. Det er irriterende for os som system og for personen, siger Knud Rindbøll fra Station Bellahøj.

- Det sker, at sager forsvinder. Men det er sjældent, at det sker i postgangen, forklarer han.

Se også: Spritsag blev væk hos politiet - fejl har hindret anke

Det var den dømte selv, der via sine rykkere efterhånden fik overbevist politiet om, at noget var gået galt.

Vicepolitikommissær Knud Rindbøll gik dog ikke i aktion i sit eget system. Han ringede ikke med alarmklokkerne over for Statsadvokaten i København, som har ansvaret for at gennemføre ankesager.

I stedet anbefalede han Gregers Kofoed at få bistand af en advokat.

Men siden oktober har advokat Andro Vrlic ikke haft held med at overbevise statsadvokaten om, at sagen haster, og at den straks skal indbringes for landsretten.

Et yderligere problem er, at sagen ikke kan rekonstrueres fuldstændigt.

Kun forsiden af den oprindelige politirapport om spritkørsel er fundet frem, oplyser vicepolitikommissær Knud Rindbøll. Den opfølgende rapport er væk for altid.

Det vil sige, at dommerne i Østre Landsret får en ufuldstændig sag på bordet, når den engang indbringes.

Detaljerne er vigtige. Bilisten mener at kunne huske, at han ved udåndingen blev målt til 0,8 promille. Derimod viste analysen af blodprøve en promille på 1,26.

Han har mistanke om, at to forskellige sager kan være blandet sammen. Erklæringerne fra Retskemisk Afdeling om hans blod kom på vidt forskellige tidspunkter. Testen for indhold af euforiserende stoffer forelå efter få dage. Derimod gik der mere end fem måneder, før promille-resultatet forelå.