Glad rocker: Slap med 10 års fængsel

I dag slap en 37-årig mand, der er ledende rocker i en klub i Køge, for 14 års fængsel

En 37-årig mand skal 10 år bag tremmer for besiddelse af amfetamin (billedet er fra en anden sag) Politifoto
En 37-årig mand skal 10 år bag tremmer for besiddelse af amfetamin (billedet er fra en anden sag) Politifoto

Ti år bag tremmer kan måske lyde som lang tid, men for en ledende rockerfigur i Køge og hans forsvarsadvokat Berit Ernst kunne straffen have været langt værre.

Manden som, ifølge Ekstra Bladets oplysninger, er medlem af Hells Angels-supporterne Norteños, blev anholdt, da politiet 11. december sidste år ransagede et lagerhotel i Herlev. Her fandt politiet 11,6 kilo amfetamin i et opbevaringsrum.

Politiets jurister mente, at man burde omberegne mængden af de 11,6 kilo amfetamin. For ved at blande narkoen op, kunne den mængde blive til 60 kilo, der så skulle sælges videre, mente anklageren.

Men dommeren købte ikke omberegningen.

Tilfreds med dom
I stedet idømte Glostrup Ret den 37-årige for 'kun' de 11,6 kilo samt en Smith & Wesson revolver med ammunition, en skarpladt Taurus pistol og 120 patroner, der også blev fundet under ransagningen.

Det betød, at manden slap for de 14 års fængsel, som var anklagerens påstand. I stedet kan rockeren se frem til ti års fængsel, og det er han glad for.

- Vi er tilfredse med, at min klient alene er dømt for de erkendte forhold. Min påstand var 10 års fængsel, som også retten nåede frem til, fortæller hans forsvarer, Berit Ernst.

Hun forklarer, at grunden til, at han blev frifundet for de yderligere 48,4 kilo amfetamin var, at retten var enig med forsvaret i, at der ikke var bevis for, at der var forsæt til en opblanding af det fundne amfetamin, ligesom der ikke var ført bevis for et påstået narkotikaregnskab.

Der er nu en ankefrist på 14 dage, og i den periode sidder rockeren bag tremmer i Vester Fængsel

- Det er den rigtige afgørelse, hvis man ser på, hvad han dømt for, siger Jens Rasmussen, Advokaturchef hos Københavns Vestegns Politi.

Det vides endnu ikke, hvor den 37-årige skal afsone sin straf henne.