AV for en motorsav: Mand en cm. fra døden

21-årige James måtte kravle ned fra 6 meter høj trætop - med et motorsavsblad boret ind i nakken

Blot ca. med en cm. mellem halspulsåren og motorsavsbladet - 21-årige James Valentine har været yderst heldig. (Foto: AP)
Blot ca. med en cm. mellem halspulsåren og motorsavsbladet - 21-årige James Valentine har været yderst heldig. (Foto: AP)

Det var med blot en cm fra det, der formentlig havde været den visse død, at den 21-årige professionelle trætrimmer James Valentine mandag med største forsigtighed blev transporteret til Allegheny General Hospitalet, Pittsburg i Pennsylvania, USA.

Forinden havde den unge Valentine befundet sig i et fyretræ langs en motorvej i byen Ross 4,5 til 6 meter over jorden, da ulykken skete.

Se også: Levende ål inde i mand

Valentine skulle skille træets top fra nogle elledninger ovenfor, men da han gik i gang med at save, gik det galt. Motorsaven gav tilbageslag, og bladet satte sig i stedet fast i hans nakken.

- Den ramte min skulder og bed sig ind i min nakke. Det er den værste smerte, man kan forestille sig. Alt gik gennem mit hoved, men mit første instinkt var da at slukke for saven, forklarede den 21-årige efter sin ankomst på hospitalet ifølge avisen post-gazette.com.

Se også: Spiddet gennem halsen: 10-årig overlever
Se også: Mand får stoleben ned gennem hovedet

Kravlede selv ned fra træ
I første omgang vidste hverken Valentines kolleger på stedet, politifolkene der ankom, eller de læger, der tog imod på hospitalet, om bladet havde ramt halspulsåren.

Af samme årsag var kolleger og politifolk på stedet yderst forsigtige med først at få den sårede kollega firet ned fra træet. Det skete, mens han selv fortsat holdt fast i motorsaven med den ene arm, brugte den anden arm til hele tiden at justere det seletøj, han havde på og samtidig brugte klamperne på hans sko til at sætte fra på træstammen, mens hans kolleger hjalp til fra jorden.

Dernæst lykkedes det dem, da han fortsat ved bevidsthed var kommet ned på jorden, at skille den tunge maskine fra bladet. Flere politifolk smed deres tshirts for at understøtte motorsavs-bladet i nakken, så det bevægede sig mindst muligt.

Se alle historierne om de mærkelige ting, som lægerne finder, når de opererer. (All Over Press). Plus Ål i endetarm og harpun i hovedet
Se også: Mand overlever vinkelsliber i maven

Kun en cm. fra halspulsåren
På hospitalet kunne man konkludere, at klingen var gået ca. 5 cm. ind i nakkemusken.

- Hans kolleger har gjort et fantastisk stykke arbejde med at få ham ned fra træet og holde bladet stille, konkluderede en talsmand fra hospitalet efterfølgende.

Den 21-årige har været ekstremt heldig, og hans skader resulterede 'kun' i ca 30 sting. Men ikke mindst takket være hans kollegers hjælp på stedet.

Se også: Mand levede med blyant i hovedet i 15 år

Valentine skulle gennem en operation, for at lægerne kunne fjerne motorsavsbladet, der kun sad ca. 1 cm. fra halspulsåren.

- Han har været ekstraordinært heldig, udtalte den læge, der har lappet James Valentine sammen, på en pressekonference i går.

Motorsavsulykker er langt fra sjældne i USA.

Faktisk bliver 36.000 årligt angiveligt involveret i motorsavsulykker over hele USA. Heraf får langt de fleste skader på hænder og ben - mens 10 % får skader i hovedet.

Allerede i dag onsdag forventes det, at den heldige James Valentine, vil blive udskrevet fra hospitalet.