Tiltalte kritiserer ligeglade chefer i forsvaret

To mænd skulle have afspadseret deres overarbejde i stedet for selv at have udbetalt timerne, mener forsvaret

- Chefen sagde direkte, at jobbet ikke interesserede ham, men han kunne godt lide at være i Polen.

Det fortæller en tiltalt militærmand torsdag ved Retten i Glostrup om en dansk major fra det Nato-kvarter i polske Szczecin.

Militærmanden og en medtiltalt - begge fra Forsvarets Personeltjeneste - har ifølge Forsvarets Auditørkorps uberettiget udbetalt overtidsbetaling til sig selv for henholdsvis 217.659 kroner og 245.061 kroner.

Grunden til de store mængder overarbejder skyldtes ifølge de tiltalte skiftende, uengagerede og arbejdssky chefer.

Det kom frem ved Retten i Glostrup, hvor straffesagen mod de to mænd på 56 og 47 år torsdag blev indledt. De to mænd fungerede som henholdsvis regnskabsfører og kontorhjælper ved det danske element i Nato-kvarteret.

Udbetalingen af overarbejde fandt sted i perioden 31. december 2008 til 31. december 2010.

Striden består også i, at udbetalingerne ifølge anklageskriftet skulle være sket med nogle koder, som det kun var chefer på kontoret, der havde adgang til.

Den 47-årige kontorhjælper medgiver, at han havde koderne til at overføre penge.

Under sin gennemgang af sagen læste auditør Kristian Kirk Petersen reglerne op for overtidsbetaling i forsvaret, hvor af det fremgik, at overtidsbetaling skal afspadseres og ikke udbetales.

Den 57-årige påpegede, at han også havde fået udbetalt overarbejde i Forsvarets Personeltjeneste under ansættelser i Vordingborg og Hjørring.

Derimod kritiserede han de skiftende danske majorer på Nato-kvarteret i Polen, som ifølge den 57-årige ikke havde fokus på at lave deres arbejde, som i stedet havnede hos de to tiltalte, der på den måde fik store mængder overarbejde.

En major havde blandt andet sagt til den 57-årige, at han ikke skulle arbejde så meget, hvortil han påstår kækt at have svaret:

- Hvilke arbejdsopgaver skal jeg så ikke løse?

Forsvarets anklagemyndighed, Auditørkorpset, kræver de to idømt fængselsstraffe. Begge nægter sig skyldige.