Dødsensfarlig trafik: Ole dræbt på ferie i Thailand

Trafikken i Thailand kan være en dødsfælde for danske turister. Ole Laursen blev slået ihjel på motorcykel

Ole Laursen, 68, var på vej på restaurant i Pattaya forrige søndag, da han blev dræbt i en trafikulykke på de farlige Thailandske veje. (Privatfoto)
Ole Laursen, 68, var på vej på restaurant i Pattaya forrige søndag, da han blev dræbt i en trafikulykke på de farlige Thailandske veje. (Privatfoto)

Ferien i Pattaya, Thailand, endte tragisk for den danske pensionist Ole Laursen, 68, da han som passagerer på en motorcykel med sidevogn var på vej på restaurant med gode venner.

Ole Laursen sad i sidevognen, da motorcyklen blev påkørt bagfra af en minibus i høj fart. Han bar hverken styrthjelm eller sikkerhedssele, og den primitive sidevogn ydede ingen beskyttelse.

- Han blev slynget ud af sidevognen og døde på stedet, fortæller rejsekammeraten Jan Øglænd til Ekstra Bladet.

Det er nogle af verdens farligste veje, der kostede den danske turist livet. 27.000 mennesker mister hvert år livet i trafikken i Thailand, viser tal fra WHO. Til sammenligning blev 167 mennesker dræbt i trafikken i Danmark i 2012.

Dermed er trafikken i Thailand cirka 16 gange mere dødbringende end i Danmark, når der tages højde for forskellen i indbyggertallet. Knap halvdelen af alle dødsulykker i Thailand involverer motorcyklister.

Se også: Dansker dræbt i Thailand

Udenrigsministeriet advarer også mod den farlige trafik i sin rejsevejledning for Thailand, der er et populært rejsemål for danske feriegæster.

- Turisterne skal tænke sig godt om og huske på, at trafikken foregår i venstre side. Der er også behov for at understrege, at man skal bruge styrthjelm, når man kører på motorcykel, siger centerchef i Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, og fortsætter:

- Vi har haft en række sager, hvor danskere er kommet alvorligt til skade, fordi de netop ikke brugte styrthjelm, siger han og påpeger, at det i øvrigt er lovpligtigt at bruge hjelm i Thailand.

Ole Laursen, der var bosat i Sverige, tilbragte så vidt muligt vinteren under varmere himmelstrøg. Han havde opholdt sig i Thailand i seks uger, da norske Jan Øglænd ankom til ferieparadiset.

Forrige søndag besluttede de sig for at besøge en fiskerestaurant lidt uden for Pattaya. De fik et lift af et dansk ægtepar, der kørte på hver sin motorcykel med sidevogn. Jan Øglænd kørte med manden, mens Ole Laursen var passagerer hos kvinden.På Sukhumvit Road i det sydlige Pattaya gik det galt. En minibus med fem personer ramte motorcyklen bagfra, og danskeren blev slået ihjel mod asfalten. Jan Øglænd befandt sig et par minutter foran vennen, da han fik en bange anelse.

- Vi hørte en ambulance og kunne se, at der var sket en ulykke. Da vi kom frem, lå Ole død på asfalten. Kvinden, der havde kørt motorcyklen, var allerede i en ambulance, siger Jan Øglænd, der har besøgt den danske kvinde på hospitalet.

- Hun har pådraget sig skader i hovedet, men hun har det bedre nu, siger han.

Jan Øglænd fortæller, at det umiddelbare chok nu er afløst af sorg. I weekenden deltog han i en ceremoni i Bangkok til minde om sin danske ven, som han lærte at kende for 20 år siden, da de begge var ansat på et psykiatrisk hospital ved Oslo.

- Vi blev rigtig gode venner, og det var naturligt, at han skulle være forlover ved mit bryllup. Vi havde talt om, at vi skulle rejse sammen, når vi blev gamle, siger Jan Øglænd til Ekstra Bladet.

Ole Laursens aske skal nu transporteres til Danmark, hvor de jordiske rester skal begraves i fødebyen Odense. Han efterlader sig to voksne børn.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter over for Ekstra Bladet dødsulykken i Pattaya. Desuden bekræfter ministeriet, at en dansk kvinde modtog hospitalshjælp i forbindelse med ulykken. Alle pårørende er underrettet.