Seriemorder må ikke henrettes med hemmelig gift

Texas ønsker ikke at oplyse hvilken gift, der indgår i dødssprøjten. Men det går ikke, siger domstol

Tommy Lynn Sells, 49, skulle ifølge planen henrettes i morgen, men nu har en domstol sagt stop. (Foto: AP)
Tommy Lynn Sells, 49, skulle ifølge planen henrettes i morgen, men nu har en domstol sagt stop. (Foto: AP)

En amerikansk domstol har standset henrettelsen af seriemorderen Tommy Lynn Sells, der sættes i forbindelse med over 20 drab på kvinder og børn i USA, skriver Associated Press.

49-årige Sells, der er dømt til døden for drab på en 13-årig pige, skulle ifølge planen henrettes med giftsprøjte torsdag aften, men nu forlænger en domstol altså hans liv.

Dommer Vanessa Gilmore har trukket i bremsen, fordi Texas ønsker at hemmeligholde hvilke medikamenter, der indgår i den dødbringende cocktail, der skal sprøjtes ind i Tommy Lynn Sells blodårer.

Texas hævder, at det sker for at beskytter medicinalfirmaerne mod chikane og trusler.

Det havde Sells' advokater klaget over. De krævede at få kendskab til giftsprøjtens indhold, så de kan kontrollere, at den dødsdømte ikke lider unødvendig smerte i forbindelse med henrettelsen.

Domstolen er enig i betragtningen og forlanger, at Texas offentliggør alle oplysninger om de dødbringende medikamenter, inden der kan finde flere henrettelser sted i delstaten.

Tæt på På besøg i San Quentin: Her venter de på at dø

Tommy Lynn Sells blev i 1999 dømt til døden for drab på 13-årige Kaylene Harris. Hun blev dræbt med flere dusin knivstik, mens hun sov i sin seng i Del Rio i det sydlige Texas.

Sells tilstod drabet og sagde, at han havde mange flere liv på samvittigheden. Han hævder, at han har dræbt 70 mennesker, men politiet har kun kunnet sætte ham i forbindelse med cirka 20 drab.

Vagthund Sådan henretter USA: Ronnie valgte skydning

Tommy Lynn Sells, der levede som vagabond i en årrække, har pralet med, at han har slået mennesker ihjel i otte delstater.

I 2003 tilstod han drabet på niårige Mary Bea Perez, hvilket indbragte ham en dom på livsvarigt fængsel.

I 2005 tilstod han drabet på 27-årige Suzanne Korcz. Anklageren undlod at rejse tiltale for dette drab, da Sells allerede var dømt til døden og afventede henrettelse.