Lige nu: Kæmpe vej-razzia i Nordjylland

Politi, SKAT og andre myndigheder standser trafikken tre steder på E45 og laver spot-kontroller overalt i politikredsen

Her ved transportcentret i Hirtshals bliver alle tunge køretøjer til og fra færgerne stoppet og tjekket. (Foto: René Schütze)
Her ved transportcentret i Hirtshals bliver alle tunge køretøjer til og fra færgerne stoppet og tjekket. (Foto: René Schütze)

Årets hidtil største trafik-razzia i Nordjylland afvikles for øjeblikket med deltagelse af alt disponibelt mandskab fra politi, SKAT og andre myndigheder.

En styrke på flere end 100 uniformerede folk standser og kontrollerer trafikanter på ikke færre end tre lokaliteter langs motorvejene samt ved mobile spot-kontroller på det almindelige vejnet.

- Aktionen forløber faktisk over hele politiregionen fra fra Hobro i syd til Skagen i nord, siger vagtchef Mogens Hougesen til Ekstra Bladet.

Ved transportcentret nær E39 i Hirtshals tjekkes samtlige tunge køretøjer til og fra færgerne, og her har politiet bistand fra toldere og folk fra politiets bilinspektion.

Længere mod syd foregår der kontrol af personbiler ved 'kridtsvinget' på E45 ud for Aalborg. Og endnu længere mod syd ved Støvring bliver alle dyretransporter vinket ind på en vigeplads, hvor der er en vognvægt. Her medvirker dyrlæger og andre medarbejdere fra levnedsmiddelkontrollen.

- Desuden har vi sendt en række mobile enheder i marken for at lave lokale spot-kontroller på de mindre veje. De er typisk en time eller halvanden det samme sted og rykker så videre til et nyt sted, siger vagtchefen.