Bilist hængt ud på Facebook

En cyklist har hængt en bilist ud med billede og registreringsnummer på Facebook efter et mindre sammenstød på en landevej. Opdateringen er nu delt 6000 gange

Denne bilist blev hængt ud på Facebook efter en batalje med to cyklister. Opdateringen er delt 6000 gange. (Foto fra Facebook)
Denne bilist blev hængt ud på Facebook efter en batalje med to cyklister. Opdateringen er delt 6000 gange. (Foto fra Facebook)

En ukendt bilist hænges lige nu ud på Facebook efter en episode i weekenden, hvor han angiveligt ramte to cyklister på en landevej ved Tranum i Nordjylland.

Det er den ene af cyklisterne, Henrik Gammelholm, som har skrevet en længere opdatering med sit syn på sagen, som både indeholder et billede af bilisten og bilens registreringsnummer.

Opdateringen er i skrivende stund blevet delt knap 6000 gange, og i kommentarfeltet bliver bilisten blandt andet kaldt ' Møg dyr', ' nar', ' Kæmpe idiot' og ' klaphat', og ' Han sgu smage fars guldring'.

Alt sammen i en opdatering, som altså kun indeholder den ene parts syn på sagen.

- Hvorfor skrev du opdateringen?

- Jeg gjorde det ud fra en betragtning om, at manden kører sin vej umiddelbart efter han er kørt ind i os. Jeg kan godt sætte mig ind i, hvis han er gået i panik, siger Henrik Gammelholm til Ekstra Bladet.

- Det ville være synd for ham, hvis han kom i tanke om, at han gerne ville i kontakt med os, fordi han fik spoleret sin nattesøvn over at tænke på, hvad der mon var sket med os.

Selvtægt?
- Du vælger også at offentliggøre registreringsnummeret. Minder det ikke om selvtægt?

- I min verden er selvtægt noget helt andet. Jeg har et billede af manden og registreringsnummeret, jeg kan bruge til at finde frem til ham. Havde jeg i forvejen kendt manden og offentliggjort navn, telefonnummer og adresse og opfordret folk til at gøre alt muligt, havde det været noget andet.

- Er du overrasket over, hvor meget opdateringen er blevet delt?

- Det har overrasket mig meget og har givet stof til eftertanke, at de sociale medier bevæger sig så hurtigt. Men jeg ved, at han har set opdateringen, så målet er nået.

Gør det ikke
Vagtchef Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi siger til Ekstra Bladet, at de har været i kontakt med bilisten. Der kommer ikke en sag ud af hændelsen.

- Min personlige holdning er, at man ikke skal lægge sådan noget ud, når politiet har været på sagen. Så er det det, siger Jan Stagsted.

Hvad synes du? Er det ok at offentliggøre billede og bilregistreringsnummer på en person, der ikke har mulighed for at tage til genmæle med det samme?