Politikommissær: Kreative kriminelle flyver med droner

To gange har Københavns Politi oplevet flyvende droner på Christiania. Hashhandlere menes at stå bag

De kriminelle bag hashhandlen på Christiania er begyndt at tage kreative midler i brug i deres kamp mod politiet.

To gange har politiet set droner, der er fløjet hen over den københavnske bydel.

Det oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Task Force Pusherstreet, Københavns Politi til Ritzau.

- Jeg kan bekræfte, at jeg har oplevet det to gange, at der har været en drone i luften, som har været styret af en på Christiania, siger han.

- Vi går ud fra, at det er hashhandlere, der sidder og styrer de enkelte droner.

En drone er et pilotløst fly, der både kan benyttes til overvågning og direkte angreb.

- De skal beskytte deres hashhandel, og så bruger de den kreativitet, der er nødvendig. De har hele dagen til at tænke over det, fordi de ikke har noget arbejde og bare skal passe deres kriminelle sager, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Politikommissæren påpeger, at det endnu er svært at kalde drone-tilfældene for decideret droneovervågning, idet det trods alt "kun" er to gange, hvor har politiet oplevet droner på Christiania.

- Dronerne er ikke noget problem for os, som det ser ud lige nu. Det er ulovligt at flyve med dem inde i byen, men derfra og til at gøre noget ved det, der er der et stykke, siger Steffen Thaaning Steffensen.

- Det kræver, at vi går ind og får fat i den person, der flyver med den. Men igen er det sket to gange og er altså ikke en daglig ting. Så det er ikke noget, vi ser som et stort problem, uddyber han.

Steffen Thaaning Steffensen nævner derudover, at de to drone-hændelser ligger flere måneder tilbage, og at han er sikker på, at de er foregået i efteråret.

Sidste måned slog politiet som kulminationen på mange måneders efterforskning til i den største aktion nogensinde mod organiseret hashsalg på Christiania.