Mordoffer selv dømt for dødsvold

48-årig drabsoffer fra Skanderborg tævede selv en mand ihjel for 11 år siden

(Foto: Anders Brohus)
(Foto: Anders Brohus)

Den 48-årige mand, som politiet i aftes fandt myrdet i en lejlighed på Poul la Cours Vej i Skanderborg, havde selv en dom for vold med døden til følge. Så vidt Ekstra Bladet erfarer, blev han i 2004 dømt for at tæve en 68-årig mand ihjel på åben gade året forinden.

Forbrydelsen skete tæt på den dengang 37-årige voldsmands hjem i Skanderborg Ø. Sammen med en ti år yngre kammerat overfaldt han helt umotiveret den sagesløse mand på en villavej i Skanderborg og bankede ham sønder og sammen med slag og spark.

Voldsofferet døde som følge af blødninger i hjernen efter 14 dage i dyb koma.

Se også: Mand fundet dræbt i lejlighed

En obduktion senere i formiddag på Retsmedicinsk Institut i Aarhus skal fastslå, hvad den nu 48-årige mand er død af. Den foreløbige retsmedicinske undersøgelse på gerningsstedet peger i retning af stump vold mod den kraftigt byggede mand.

Men hvornår og hvorfor drabet er sket, ved politiet endnu ikke.

- Døden er indtrådt i tidsrummet mellem tirsdag 1. april og i går aftes kl 19, hvor den 48-årige bliver fundet død i sin lejlighed af en mand, der har adgang til lejligheden. Den pågældende mand henvendte sig straks til politiet.

- Vi ved ikke hvorfor, han er blevet dræbt, siger efterforskningschef Steen Edeling, Sydøstjyllands Politi.

Politiet beder beboere i området om at henvende sig til politiet på 114, hvis de har oplysninger i sagen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er den dræbte en hærdet kriminel, der færdedes blandt rockere og folk fra bandemiljøet. Han var dog ikke direkte medlem af nogen gruppering.

Den 48-årige var et kendt ansigt i Skanderborgs misbrugsmiljø og boede alene i lejligheden på Poul la Cours Vej.