Kristent par dødsdømt på grund af sms

En dommer i Pakistan har dømt to kristne til døden for at fornærme profeten Muhammed

(Arkivfoto: Polfoto)
(Arkivfoto: Polfoto)

To kristne pakistanere er blevet idømt den hårdest tænkelige straf, efter at de ifølge en dommer i det østlige Pakistan har krænket profeten Muhammed.

Det skriver den pakistanske udgave af det engelsk-sprogede Tribune.

Anklagen kom fra en imam fra den lokale moské, som påstod af det kristne par havde sendt ham en sms, hvori de krænkede Muhammed.

Det kristne par, Shafqat Emmanuel og Shagufta Kausar, nægtede dog, idet de fastholdt, at deres telefon var blevet stjålet et stykke tid forinden, sms-beskeden blev sendt.

Alligevel er de altså blevet dømt til døden. Ifølge deres forsvarer Nadeem Hassan er byen Gojra, hvor de bor, i forvejen kendt for vold mod kristne.

Sms sendt fra rivaler
Parrets forsvarer mistænker, at andre kan have sendt sms'en fra parrets telefon som hævn for et internt opgør, og dermed fik plantet den blasfemiske besked for at få dem i problemer.

Parret har ifølge deres forsvarer anket dommen.

Dommen møder hård kritik og fordømmelse blandt brugerne på det pakistanske nyhedssite, hvor flere brugere skammer sig over landets love, som de ikke mener er til gavn for nogen.

- Fuldstændig chokerende og forfærdeligt. Det er tilfælde som det her, der får mig til at skamme mig. Det er på tide, at vi indser, at de her blasfemi-love bliver misbrugt og ikke er andet end værktøjer, der bliver misbrugt af fanatikere, skriver brugeren Wali.

I 2009 angreb en vred folkemængde et kristent område i Gojra, hvor 77 huse blev brændt ned og mindst syv mennesker blev dræbt, efter at det var rygtedes, at en koran var blevet afbrændt i området.