Guldsmed fundet skudt: Model jages

49-årig rigmand fundet død i blodpøl - skudt to gange i hovedet. Politiet leder efter model, der er hans ekskæreste

Det spanske politi vil gerne stille den nu afdøde Andrew Bushs ekskæreste nogle spørgsmål. (Privatfoto)
Det spanske politi vil gerne stille den nu afdøde Andrew Bushs ekskæreste nogle spørgsmål. (Privatfoto)

En 49-årig britisk guldsmed, Andrew Bush, er lørdag nat blevet fundet død i en blodpøl i villa i Estepona på Costa del Sol i Sydspanien.

Det skriver den spanske avis Ideal.

- Vi efterforsker dødsfaldet på en britisk mand, som blev fundet i en ejendom i nærheden af Estepona, siger en spansk efterforsker ifølge BBC.

Ifølge den andalusiske avis leder det nationale politi nu efter hans ekskæreste - en 20-årig model - i forbindelse med rigmandens død.

Hun er angiveligt den sidste person, som har set manden, der til daglig bor i Bristol, i live. Det var den velhavende forretningsmands nuværende kæreste, som alarmerede politiet omkring klokken 02.00 lørdag nat, da hun ikke kunne adgang til ferieresidensen, hvor hun vidste, der var nogen hjemme.

- Vi modtog et opkald klokken 02.10 lørdag morgen fra den afdødes kæreste, fordi hun ikke kunne få adgang til ejendommen, siger siger en talsmand for det lokale redningsmandskab ifølge Bristol Post.

Da politi og redningsmandskab endelig fik brudt døren op, fandt de Andrew Bush livløs med et skydevåben ved sin side.

- Det lykkedes brandmænd at komme ind, og indenfor lå manden død med to skudhuller i hovedet. Politiet efterforsker nu sagen, fortsætter talsmanden.

Ideal skriver, at naboer fredag så den 20-årige ekskæreste gå ind i huset, hvorpå den nuværende kvinde i mandens liv blev set gå i den modsatte retning.

Naboer fortæller til en anden spansk avis, Diario Sur, at de har set en kvinde, som passer til beskrivelsen af den nu afdødes ekskæreste, uden for Bushs feriehus, på det tidspunkt, hvor drabet har fundet sted, og at vidner bagefter har set hende flygte fra gerningsstedet i en af Andrew Bushs biler.

Både spanske og britiske medier skriver nu, at ekskæresten er hovedmistænkt for at stå bag drabet. Ifølge Diario Sur efterforsker politiet dog ikke kun sagen som mord. Det er ifølge avisen endnu ikke udelukket, at der kan være tale om selvmord.

Ifølge naboer brugte Andrew Bush det spanske feriehus på Avenida del Sol i La Cancelada ved Estepona fire gange om året med sin datter og kæreste.